דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון בסיס לעוגה בחושה בטעם וניל
מתכון בסיס לעוגה בחושה בטעם וניל
בלילה אחת - 4 עוגות בחושות שונות!

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (סה"כ 4 עוגות (כ- 10 פרוסות לעוגה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  • 2 לטרוף בקערה את הביצים ביחד עם הסוכר ותמצית הוניל.
  • 3 להוסיף את הנוזלים (השמן והחלב) ולערבב היטב.
  • 4 להוסיף את כל היבשים (הקמח, אבקת האפייה ופודינג הוניל), ולערבב עד לאיחוד (לא מעבר).
  • 5 לחלק את הבלילה ל- 4 תבניות באופן שווה ולוסיף תוספות לכל תבנית:
  • * תבנית ראשונה: להוסיף את פצפוצי השוקולד (המעורבבים עם הקמח כדי שלא ישקעו). מומלץ לשים את התוספות מעל ואז להטביע בבלילה את חלקן עם כפית וחלקן להשאיר בטופ של העוגה.
  • * תבנית שנייה: פקאן סיני קצוץ באותו האופן כמו השוקולד צ`יפס.
  • * תבנית שלישית: להוסיף נוטלה לאורכה של התבנית, ובעזרת כפית או סכין ליצור דוגמת שיש.
  • * תבנית רביעית: להוסיף ריבת חלב לאורכה של התבנית, באותו האופן כמו הנוטלה. שימו לב: מומלץ לחמם כמה שניות במיקרו את הנוטלה או ריבת החלב כדי שיהיה קל יותר לשייש את העוגה.
  • 6 לאפות את העוגות בתנור שחומם למשך כ- 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 7 לצנן ולהגיש עוגה בחושה טעימה וקלה להכנה!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום שוקולד צ`יפס/פצפוצי שוקולד - ניתן להשתמש בחצי חבילת שוקולד מריר קצוץ גס (ולאחר מכן לערבב יחד עם הקמח).

ציוד נדרש: 4 תבניות אינגליש קייק קטנות (17x7 ס"מ) או 2 תבניות אינגליש קייק רגילות.

תשמרו את המתכון דחוף כי ביום כיפור הקרוב לא תצטרכו לעמוד שעות במטבח, ואף אחד לא יידע שזה לקח לכם בדיוק 10 דקות של עבודה. מומלץ כשהעוגות פושרות לעטוף אותן היטב בניילון נצמד כדי לשמור עליהן לחות ועסיסיות. אפשר להכין מראש, לשמור במקפיא ולהוציא כמה שעות לפני האכילה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)133345
חלבונים (גרם)2.14 5.56
פחמימות (גרם)1745
מתוכן סוכרים (גרם)8.72 22.63
שומנים (גרם)6.02 15.62
מתוכם שומן רווי (גרם)1.24 3.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.11
כולסטרול (מ"ג)26.22 68.07
נתרן (מ"ג)48.64126.25
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.14
מים (גרם)5.3913.98
ויטמין A (מק"ג)10.8828.24
ויטמין B (מ"ג)0.220.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.3616.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.16
ויטמין C (מ"ג)0.471.23
ויטמין D (מק"ג)0.140.36
ויטמין E (מ"ג)0.070.19
ויטמין K (מק"ג)0.020.05
סידן (מ"ג)34.7990.32
ברזל (מ"ג)0.380.98
מגנזיום (מ"ג)0.962.49
זרחן (מ"ג)45.79118.86
אבץ (מ"ג)0.090.23
אשלגן (מ"ג)10.0926.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 23.5% 8.4% 67.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.