דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה בחושה קלה וטעימה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר בעזרת מטרפה (אפשר גם להקציף). מוסיפים את השמן בהדרגה ותוך כדי ממשיכים לטרוף. מוסיפים את מיץ התפוזים וטורפים עד לתערובת דלילה וחלקה.
  • 3 מוסיפים את המצרכים היבשים (הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה), וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • 4 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ולמחצית השנייה של התערובת מוסיפים את התוספת שרוצים (נוטלה/קינמון/ריבה - ראו מידע נוסף), ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 5 מוזגים את התערובת השנייה לתבנית ובעזרת סכין משיישים.
  • 6 אופים בתנור החם למשך כ- 30-40 דקות או עד שמוכן (לאחר כחצי שעה תבדקו כבר את העוגה עם קיסם - במידה ויוצא יבש אפשר להוציא מהתנור). זהו - יש לכם בסיס לעוגה בחושה מנצחת!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן גם לפדר באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 קטנות יותר מאלומיניום/קרטון.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות מעבר לבסיס. לבחושה שוקולד יש להוסיף 2.5 כפות נוטלה, לבחושה קינמון יש להוסיף 2 כפיות קינמון ולבחושה עם ריבה יש להוסיף 2.5 כפות ריבה (איזו שאוהבים). לשידרוג העוגה עם קראמבל: כוס קמח, 70 גרם חמאה (או 1/3 כוס שמן) ו- 4 כפות סוכר חום (אופציה נוספת: שקדים קצוצים): מערבבים את כל מרכיבי הקראמבל ולאחר כ- 10 דקות שהעוגות בתנור מפזרים את הפירורים מעל העוגות וממשיכים לאפות כחצי שעה נוספת.

עוד הצעות למתכונים

הקליקו לסרטון המלא באינסטגרם!
המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)157285
חלבונים (גרם)2.57 4.65
פחמימות (גרם)2545
מתוכן סוכרים (גרם)12.61 22.85
שומנים (גרם)5.51 9.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 1.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)31.62 57.3
נתרן (מ"ג)164.72298.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.14
מים (גרם)19.4335.21
ויטמין A (מק"ג)13.925.19
ויטמין B (מ"ג)1.262.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.23
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.26
ויטמין B3 (מ"ג)0.761.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.4118.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.14
ויטמין C (מ"ג)3.125.66
ויטמין D (מק"ג)0.170.32
ויטמין E (מ"ג)0.090.17
ויטמין K (מק"ג)0.030.05
סידן (מ"ג)63.09114.31
ברזל (מ"ג)0.661.19
מגנזיום (מ"ג)1.713.11
זרחן (מ"ג)93.23168.94
אבץ (מ"ג)0.110.2
אשלגן (מ"ג)18.2933.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 16.8% 7.8% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.