דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה קלה וטעימה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  • 2 לטרוף בקערה את הביצים והסוכר. להוסיף את השמן ומיץ התפוזים, ולערבב היטב. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה וגרידת התפוז, ולערבב לתערובת חלקה (לא מעבר).
  • 3 להעביר את התערובת אל תבנית אינגליש קייק משומנת (הכמות תיראה קצת גדולה אבל זה בסדר, העוגה לא תופחת המון), ולאפות בתנור החם למשך כ- 35-45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • 4 כשהעוגה יוצאת מהתנור למזוג עליה את מיץ התפוזים הסחוט - אל תתקמצנו, זה נותן אקסטרה טעם וגם שומר על עסיסיות העוגה. תנו למיץ לחלחל לכל העוגה.
  • 5 לצנן היטב, לפדר באבקת הסוכר ולהגיש עוגת תפוזים בחושה, טעימה ומהירה!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק 28.5x9.5 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)251311
חלבונים (גרם)4.13 5.12
פחמימות (גרם)3442
מתוכן סוכרים (גרם)17.83 22.07
שומנים (גרם)11.18 13.84
מתוכם שומן רווי (גרם)1.24 1.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.24 78.32
נתרן (מ"ג)90.64112.24
סיבים תזונתיים (גרם)0.15 0.18
מים (גרם)27.6634.25
ויטמין A (מק"ג)27.6434.23
ויטמין B (מ"ג)1.61.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.25
ויטמין B3 (מ"ג)0.851.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.5520.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.19
ויטמין C (מ"ג)4.335.37
ויטמין D (מק"ג)0.350.43
ויטמין E (מ"ג)0.180.23
ויטמין K (מק"ג)0.050.06
סידן (מ"ג)88.04109.03
ברזל (מ"ג)0.981.21
מגנזיום (מ"ג)2.973.68
זרחן (מ"ג)135.5167.8
אבץ (מ"ג)0.220.28
אשלגן (מ"ג)31.8639.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.77
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 22.7% 8.4% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.