דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קונפי שום בסיר
קונפי שום בסיר
תמיד טוב שיש במקרר בבית

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 25 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שום - 3.5 ראשים - סה"כ (252 גרם)
    שיניים קלופות מ- 3-4 ראשים
  • שמן זית - כוס (240 מ"ל)
    לפי הצורך (עד גובה השום)
  • תימין - 2 גבעולים - סה"כ (2 גרם)
  • רוזמרין - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
  • מלח - 1/3 כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 אל סיר קטן מוסיפים את כל המרכיבים ומניחים על אש נמוכה עד שהשמן מתחיל לבעבע.
  • 2 מבשלים על האש הנמוכה ביותר כ- 20 דקות עד לריכוך, תוך שממשיכים לראות בעבוע עדין.
  • 3 מצננים, מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר. זהו!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
קונפי שום יהיה מושלם עם בשר, גבינות, מאפים וסלטים. ואם נגמר השום, אל תזרקו את השמן המתובל!!! יש לו טעם מושלם ועשיר, והיא יכול לשמש אתכם למה שרק תרצו.

ציוד נדרש: סיר קטן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רתם הורביץ

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)118472
חלבונים (גרם)0.81 3.22
פחמימות (גרם)417
מתוכן סוכרים (גרם)0.12 0.5
שומנים (גרם)11.12 44.29
מתוכם שומן רווי (גרם)1.7 6.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.24
נתרן (מ"ג)88.86354.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 1.22
מים (גרם)7.5430.03
ויטמין A (מק"ג)0.532.11
ויטמין B (מ"ג)0.271.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.35
ויטמין B5 (מ"ג)00.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.59
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.522.05
ויטמין C (מ"ג)3.3313.26
ויטמין E (מ"ג)0.010.04
ויטמין K (מק"ג)0.210.85
סידן (מ"ג)23.7594.64
ברזל (מ"ג)0.240.97
מגנזיום (מ"ג)3.4913.92
זרחן (מ"ג)19.3977.25
אבץ (מ"ג)0.150.59
אשלגן (מ"ג)52.23208.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 67.6% 4.9% 25.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.22 (2.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.