דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בצק שמרים בסיסי לעוגות ולמאפים
בצק שמרים בסיסי לעוגות ולמאפים
בצק שמרים בסיסי לעוגות ולמאפים
זה בצק השמרים הכי טוב שתכינו

מצרכים למתכון

2 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים למשך כ- 15 דקות לפחות. בהתחלה הבצק ייראה דביק ולאחר מספיק זמן במיקסר הוא יהיה רך ונוח לעבודה (טיפונת דביק).
  • 2 לכסות את הקערה ולהעביר ללילה במקרר.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים, כל חלק ניתן למרוח באיזה ממרח שאוהבים ולהכין באיזו צורה שרוצים (אני הכנתי סינבון, רוגעלך לוטוס, לחמניות אצבע ושמרים בורג.
  • להכנת סינבון:
  • 1 לערבב היטב בקערה את כל מרכיבי המלית.
  • 2 לרדד את הבצק למלבן ולמרוח את המלית באופן אחיד.
  • 3 לגלגל לרולדה, לחתוך עם סכין או חוט תפירה לשבלולים ולהניח אותם צמודים בתבנית אינגליש קייק.
  • להכנת רוגעלך לוטוס:
  • 1 לרדד את הבצק למלבן דק יחסית.
  • 2 למרוח על חצי בצק ממרח לוטוס (לחמם מעט במיקרוגל ולמרוח שכבה דקה). לסגור עם החצי השני ולרדד שוב למלבן דק יחסית.
  • 3 לחתוך את השוליים ולחתוך למשולשים. למתוח מעט כל משולש ולגלגל לרוגעלך.
  • 4 להניח את הרוגעלך צמודים פריסטייל בתבנית אינגליש קייק.
  • להכנת לחמניות אצבע:
  • 1 לחלק את הבצק ל- 6 כדורים, כל כדור לרדד לאורך.
  • 2 בחצי התחתון של הבצק לעשות פסים עם סכין, בחלק העליון להניח 2 קוביות שוקולד ומעט ממרח קינדר ולגלגל.
  • 3 להניח צמודים בתבנית אינגליש קייק.
  • להכנת שמרים בורג:
  • 1 לערבב את כל מרכיבי המלית.
  • 2 לרדד את הבצק למלבן דק יחסית. למרוח על חצי את המלית, לסגור עם החצי השני ולרדד שוב למלבן דק יחסית (אם יישאר מעט מילוי - אפשר להשתמש בו בעודפים).
  • 3 למרוח שכבה של נוטלה, לגלגל לרולדה ולהעביר למקפיא ל- 10-15 דקות.
  • 4 לחתוך לאורך את הרולדה ולסובב כל חלק לדוגמת בורג.
  • 5 להניח בתבנית אינגליש קייק.
  • המשך ההכנה:
  • 1 להעביר את העוגות להתפחה נוספת.
  • 2 לחמם מראש את התנור לחום של 50 מעלות טורבו. לכבות ולהשאיר רק את הטורבו דולק. להניח קערה של מים חמים ולהניח בתנור כשהעוגות מכוסות.
  • 3 להתפיח כשעה עד כמעט להכפלת הנפח.
  • 4 למזוג מעט שמנת להקצפה על כל העוגות (במקום למרוח ביצה) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות טורבו למשך כ- 25-35 דקות או עד להשחמה יפה.
  • 5 כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן היטב בסירופ סוכר.
  • 6 כשהעוגות חמימות לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר או במקפיא.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

הערך התזונתי כולל אך ורק את בצק השמרים ללא ממרחים וללא תוספות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6,091304
חלבונים (גרם)143.11 7.14
פחמימות (גרם)96848
מתוכן סוכרים (גרם)196.22 9.79
שומנים (גרם)176.77 8.82
מתוכם שומן רווי (גרם)103.76 5.18
מתוכם שומן טראנס (גרם)6.520.33
כולסטרול (מ"ג)964.02 48.1
נתרן (מ"ג)7,498374.14
סיבים תזונתיים (גרם)8.4 0.42
מים (גרם)103.655.17
ויטמין A (מק"ג)217.610.86
ויטמין B (מ"ג)10.190.51
ויטמין B1 (מ"ג)4.450.22
ויטמין B2 (מ"ג)3.250.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.01
ויטמין B5 (מ"ג)2.080.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)463.9223.15
ויטמין B12 (מק"ג)1.210.06
ויטמין C (מ"ג)602.99
ויטמין D (מק"ג)2.790.14
ויטמין E (מ"ג)1.430.07
ויטמין K (מק"ג)0.410.02
סידן (מ"ג)1,39669.67
ברזל (מ"ג)31.461.57
מגנזיום (מ"ג)16.50.82
זרחן (מ"ג)1,21960.84
אבץ (מ"ג)1.770.09
אשלגן (מ"ג)192.529.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.60.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.110.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.970.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.640.23

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 13.6% 11% 74.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.