דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • אופן הכנת המילוי:
  • 1 לערבב בקערה עמוקה אורז מבושל, בשר בקר טחון וכף שמן.
  • 2 להוסיף נבטים, פטרוזיליה ומחצית מכמות התבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה מתוקה ולערבב היטב.
  • אופן ההכנה:
  • 1 לבשל אורז עם שתי כוסות מים, להרתיח כרבע שעה עד לריכוך ולקרר.
  • 2 לטגן את הנבטים במחבת עם מעט שמן, לקלות מספר דקות להשחמה קלה ולהוציא לכלי יבש.
  • 3 להסיר את ראשי הפלפלים (בצד הגבעול), לשטוף את הפלפלים ולייבש.
  • 4 לחלק את המלית לשבע יחידות, לעבד קצת עם היד ולמלא כל פלפל בתערובת המילוי.
  • 5 לחמם במחבת שמן ולהשחים כל פלפל משני צדדיו.
  • 6 לרפד תחתית של סיר בפרוסות עגבניה ובצל, לסגור כל פלפל בכובעון שלו ולסדר את הפלפלים אחד על יד השני לאורכם (הכובעונים כלפי מעלה).
  • 7 להכין רוטב ממים פושרים, רסק עגבניות, שום כתוש, אבקת מרק עוף, מיץ לימון, סוכר, ומחצית התבלינים שנותרה: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון. לבחוש היטב ולצקת על הפלפלים.
  • 8 לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה מספר דקות, להנמיך את האש ולהעביר לאש נמוכה יותר לבישול איטי כשעה עד שעה וחצי.
  • הערה: לבדוק מדי פעם את המים ולהוסיף במידת הצורך.
  • 9 להגיש חם.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)27872
חלבונים (גרם)19.35 5.01
פחמימות (גרם)349
מתוכן סוכרים (גרם)13.97 3.62
שומנים (גרם)8.48 2.19
מתוכם שומן רווי (גרם)2.05 0.53
כולסטרול (מ"ג)43.66 11.31
נתרן (מ"ג)1,260326.35
סיבים תזונתיים (גרם)3.87 1
מים (גרם)292.5975.77
ליקופן (מ"ג)1.490.39
ויטמין A (מק"ג)110.328.56
ויטמין B (מ"ג)6.71.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.751.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.70.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.80.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)65.4816.96
ויטמין B12 (מק"ג)1.410.37
ויטמין C (מ"ג)162.8742.18
ויטמין E (מ"ג)1.450.38
ויטמין K (מק"ג)253.1565.56
סידן (מ"ג)66.6117.25
ברזל (מ"ג)4.051.05
מגנזיום (מ"ג)53.7113.91
זרחן (מ"ג)200.1751.84
אבץ (מ"ג)4.261.1
אשלגן (מ"ג)763.24197.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 13% 29.7% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.