דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • אופן הכנת המילוי:
  • 1 לערבב בקערה עמוקה אורז מבושל, בשר בקר טחון וכף שמן.
  • 2 להוסיף נבטים, פטרוזיליה ומחצית מכמות התבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה מתוקה ולערבב היטב.
  • אופן ההכנה:
  • 1 לבשל אורז עם שתי כוסות מים, להרתיח כרבע שעה עד לריכוך ולקרר.
  • 2 לטגן את הנבטים במחבת עם מעט שמן, לקלות מספר דקות להשחמה קלה ולהוציא לכלי יבש.
  • 3 להסיר את ראשי הפלפלים (בצד הגבעול), לשטוף את הפלפלים ולייבש.
  • 4 לחלק את המלית לשבע יחידות, לעבד קצת עם היד ולמלא כל פלפל בתערובת המילוי.
  • 5 לחמם במחבת שמן ולהשחים כל פלפל משני צדדיו.
  • 6 לרפד תחתית של סיר בפרוסות עגבניה ובצל, לסגור כל פלפל בכובעון שלו ולסדר את הפלפלים אחד על יד השני לאורכם (הכובעונים כלפי מעלה).
  • 7 להכין רוטב ממים פושרים, רסק עגבניות, שום כתוש, אבקת מרק עוף, מיץ לימון, סוכר, ומחצית התבלינים שנותרה: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון. לבחוש היטב ולצקת על הפלפלים.
  • 8 לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה מספר דקות, להנמיך את האש ולהעביר לאש נמוכה יותר לבישול איטי כשעה עד שעה וחצי.
  • הערה: לבדוק מדי פעם את המים ולהוסיף במידת הצורך.
  • 9 להגיש חם.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)278 קלוריות72 קלוריות
חלבונים19.4 גרם5 גרם
פחמימות34 גרם9 גרם
מתוכן סוכרים14 גרם3.6 גרם
שומנים8.5 גרם2.2 גרם
מתוכם שומן רווי2.1 גרם0.5 גרם
כולסטרול43.7 מ"ג11.3 מ"ג
נתרן1.3 גרם0.3 גרם
סיבים תזונתיים3.9 גרם1 גרם
מים292.6 גרם75.8 גרם
ליקופן1.5 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין A110.3 מק"ג28.6 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)6.7 מ"ג1.7 מ"ג
ויטמין B1182.4 מק"ג47.2 מק"ג
ויטמין B2191.6 מק"ג49.6 מק"ג
ויטמין B34.8 מ"ג1.2 מ"ג
ויטמין B5703.2 מק"ג182.1 מק"ג
ויטמין B6800.8 מק"ג207.4 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B965.5 מק"ג17 מק"ג
ויטמין B121.4 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין C162.9 מ"ג42.2 מ"ג
ויטמין E1.4 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין K253.1 מק"ג65.6 מק"ג
סידן66.6 מ"ג17.2 מ"ג
ברזל4 מ"ג1 מ"ג
מגנזיום53.7 מ"ג13.9 מ"ג
זרחן200.2 מ"ג51.8 מ"ג
אבץ4.3 מ"ג1.1 מ"ג
אשלגן763.2 מ"ג197.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות262.8 מ"ג68 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 322.3 מ"ג5.8 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6240.7 מ"ג62.3 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות87.7 מ"ג22.7 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 984.9 מ"ג22 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 13% 29.7% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.