דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקה עם פטרוזיליה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 634 גרם למנה\יחידה (ל- 3 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת או בסיר שטוח מטגנים בצל קצוץ ושיני שום בשמן.
  • 2 מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות של 2 סנטימטר כל אחת.
  • 3 מוסיפים את הגמבה ואת הפלפל החריף, שגם הם חתוכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך.
  • 4 מוסיפים את הרסק עגבניות ואת המים ומערבבים היטב.
  • 5 ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 6 מבשלים בלי הביצים בערך 5 דקות עד שהכל רותח והעגבניות קצת רכות.
  • 7 בעדינות חופרים תעלה בתוך הרוטב ושובים ביצה לתוך התעלה כך שהחלמון לא ישבר - ככה לכל ביצה חופרים תעלה משלה.
  • 8 מכסים ונותנים להכל להתבשל בערך 10 דקות על אש קטנה עד שהביצים מוכנות.
  • 9 קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לפני ההגשה כשהמנה חמה עדיין.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אנחנו מאוד אוהבים לאכול את השקשוקה בבית עם חלה של שבת או בגט מהסופר (:.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)46072
חלבונים (גרם)16.7 2.63
פחמימות (גרם)427
מתוכן סוכרים (גרם)20.34 3.21
שומנים (גרם)27.21 4.29
מתוכם שומן רווי (גרם)4.4 0.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.520.08
כולסטרול (מ"ג)309.76 48.86
נתרן (מ"ג)548.9686.59
סיבים תזונתיים (גרם)6.27 0.99
מים (גרם)533.6984.18
ליקופן (מ"ג)5.070.8
ויטמין A (מק"ג)554.6887.49
ויטמין B (מ"ג)6.280.99
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.550.09
ויטמין B3 (מ"ג)2.630.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.570.25
ויטמין B6 (מ"ג)1.070.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)134.3521.19
ויטמין B12 (מק"ג)0.680.11
ויטמין C (מ"ג)432.2368.17
ויטמין D (מק"ג)0.750.12
ויטמין E (מ"ג)5.380.85
ויטמין K (מק"ג)403.8363.7
סידן (מ"ג)178.1228.09
ברזל (מ"ג)5.190.82
מגנזיום (מ"ג)75.0711.84
זרחן (מ"ג)306.7848.39
אבץ (מ"ג)20.32
אשלגן (מ"ג)1,210190.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.340.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.110.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.350.69
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.090.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 29.6% 18.2% 45.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.