דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ניוקי ערמונים ופטריות
ניוקי ערמונים ופטריות
ניוקי ערמונים דליקטס, צילום: אסף לוי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 440 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לאפות את תפוחי אדמה האדומים על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות עד לריכוך, במשך כ- 45 דקות.
  • 2 לאחר האפייה יש לקלוף כשתפוח האדמה עדיין חם, ולמעוך עם מועך תפוחי אדמה למחית.
  • 3 להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות, ולערבב קלות.
  • 4 להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
  • הכנת הניוקי:
  • 1 לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים, ולחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
  • 2 לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
  • הכנת הרוטב והמנה:
  • 1 להמיס במחבת את החמאה עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את כל שאר מצרכי הרוטב.
  • 3 להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי.
  • 4 לפזר מעט פרמז`ן מעל ולהגיש.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס, מיקס הפטריות, מחית הכמהין וציר הירקות. באדיבות השף הראשי של רשת קפה גרג, נדב מרום.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)757172
חלבונים (גרם)21.7 4.93
פחמימות (גרם)9622
מתוכן סוכרים (גרם)2.63 0.6
שומנים (גרם)32.2 7.31
מתוכם שומן רווי (גרם)17.48 3.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)240.58 54.65
נתרן (מ"ג)1,608365.16
סיבים תזונתיים (גרם)4.87 1.11
מים (גרם)221.0950.22
ויטמין A (מק"ג)61.4913.97
ויטמין B (מ"ג)5.141.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.90.66
ויטמין B5 (מ"ג)1.240.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.510.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)66.1815.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.330.07
ויטמין C (מ"ג)24.575.58
ויטמין D (מק"ג)0.840.19
ויטמין E (מ"ג)0.440.1
ויטמין K (מק"ג)7.391.68
סידן (מ"ג)337.776.71
ברזל (מ"ג)2.410.55
מגנזיום (מ"ג)57.9713.17
זרחן (מ"ג)223.9450.87
אבץ (מ"ג)1.280.29
אשלגן (מ"ג)1,178267.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.850.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.70.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.690.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.550.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 20.9% 14.1% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.