דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רביולי ערמונים
רביולי ערמונים
רביולי עם ערמונים וחמאה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 446 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות (20 יחידות במנה))

  • הבצק
  • קמח פסטה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • חלמון ביצה - 8 יחידות - סה"כ (144 גרם)
  • תימין - 1/4 כפית-קצוץ - סה"כ (0 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה
  • המילוי
  • ערמונים אירופאים קלויים - 1 ק"ג
  • חמאה - 20 גרם
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • שום - 2 שיניים
    גדולות - לפי הטעם
  • ביצים - 2 יחידותL
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • הרוטב
  • מלח -  כפיות שטוחות
    רבע כפית למנה
  • תימין -  כפיות-קצוץ (1 גרם)
    רבע כפית למנה (טרי)
  • פלפל שחור -  כפיות שטוחות
    רבע כפית למנה
  • חמאה - 250 גרם
    50 גרם למנה
  • מלח - כפית שטוחה
    להמלחת המים הרותחים
  • קמח דורום - 25 גרם (3 כפות ביתיות)
    לא חובה - כדי לייבש את הבצק
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת מסה אחידה אשר לא נדבקת לידיים, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים לשעה במקרר.
  • 2 בזמן מנוחת הבצק, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות ק"ג ערמונים ל- 20-30 דקות, עד שהערמונים מתפוצצים.
  • 3 מוציאים את הערמונים מהתנור, מקלפים וקוצצים דק עם סכין.
  • 4 קוצצים את הבצל והשום, מטגנים יחד עם הערמונים בכף שמן ומוסיפים את החמאה, הסוכר והמלח.
  • 5 מניחים את התערובת להתקרר.
  • 6 פותחים את בצק הפסטה לעלה דק בעזרת מכונת פסטה (מס` 7) או על ידי רידוד הבצק במערוך עד לקבלת עובי של קלף.
  • 7 באמצעות כוס קורצים עיגולים בקוטר של 6-8 סנטימטר. במרכז כל עיגול מניחים כפית מן המלית.
  • 8 טורפים בקערה נפרדת שתי ביצים ומורחים בקצה כל עיגול (על מנת להדביק).
  • 9 מקפלים לחצי עיגול, מהדקים את הקצוות ובוזקים מעל קמח דורום (אפשר גם קמח רגיל).
  • 10 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הרביולי לרבע שעה לתנור.
  • 11 הכנת הרוטב: ממלאים סיר עם מים חמים וכפית מלח עד לרתיחה. מתוך הסיר יוצקים מצקת אחת של מים למחבת ומוסיפים לה רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית תימין (או כל עשב תיבול אחר לפי הטעם).
  • 12 מאדים את המים עד כדי ייבוש של המחבת (עד שנשארת במחבת כמות של כף מים).
  • 13 מוסיפים למחבת 50 גרם חמאה וממיסים עד למרקם קרמי.
  • 14 את הרביולי מניחים בסיר המים הרותחים 2-3 דקות ומוסיפים למחבת הרוטב. כך עושים עם כל ארבעת המנות הנוספות.
  • 15 מוציאים כאשר כל אחת מהיחידות עטופה בקרם חמאה.
  • 16 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את קמח הדורום. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. קפה רינגלבלום זו מסעדה חברתית שמעסיקה נערים בסיכון.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,405315
חלבונים (גרם)25.88 5.8
פחמימות (גרם)18642
מתוכן סוכרים (גרם)23.18 5.2
שומנים (גרם)61.61 13.81
מתוכם שומן רווי (גרם)31.03 6.96
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)546.5 122.53
נתרן (מ"ג)1,981444.12
סיבים תזונתיים (גרם)10.78 2.42
מים (גרם)140.6431.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)156.0434.99
ויטמין B (מ"ג)7.831.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.560.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.640.14
ויטמין B3 (מ"ג)2.780.62
ויטמין B5 (מ"ג)2.430.55
ויטמין B6 (מ"ג)1.210.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)198.8544.59
ויטמין B12 (מק"ג)0.80.18
ויטמין C (מ"ג)54.7612.28
ויטמין D (מק"ג)2.130.48
ויטמין E (מ"ג)2.040.46
ויטמין K (מק"ג)16.873.78
סידן (מ"ג)125.5528.15
ברזל (מ"ג)3.380.76
מגנזיום (מ"ג)75.6516.96
זרחן (מ"ג)394.3988.43
אבץ (מ"ג)2.220.5
אשלגן (מ"ג)1,314294.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.50.78
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.020.68
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.911.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.481.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 21.7% 9.1% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.