דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עוף ירקרקות עם פטרוזיליה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 271 גרם למנה\יחידה (כ-5 מנות (כ- 15-17 קציצות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה - בשר עוף טחון, 1 בצל מגורד דק, 2 כפות שמן, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, כפית כורכום, 1/2 כפית כמון וגזר מגורד (לא חובה).
  • 2 מטגנים עם 3 כפות שמן 2 בצלים בסיר שטוח ורחב עד שהם טיפה משחימים.
  • 3 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 10 דקות.
  • 4 מוסיפים כוס מים רותחים, כף אבקת מרק עוף, 1/2 כפית פלפל שחור, כפית כורכום, 1/2 כפית כמון ופפריקה חריפה (לא חובה).
  • 5 מערבבים את הכל.
  • 6 יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומוסיפים לסיר לעוד כ- 1/2 שעה בישול על אש בינונית.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. בתמונה מוצג המתכון עם כמויות כפולות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)370137
חלבונים (גרם)27.87 10.3
פחמימות (גרם)176
מתוכן סוכרים (גרם)4.51 1.67
שומנים (גרם)21.96 8.12
מתוכם שומן רווי (גרם)4.18 1.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.03
כולסטרול (מ"ג)150.47 55.61
נתרן (מ"ג)871.93322.22
סיבים תזונתיים (גרם)2.47 0.91
מים (גרם)166.0361.36
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)237.3387.71
ויטמין B (מ"ג)10.63.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.390.15
ויטמין B3 (מ"ג)7.572.8
ויטמין B5 (מ"ג)1.670.62
ויטמין B6 (מ"ג)0.750.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.4111.24
ויטמין B12 (מק"ג)0.610.23
ויטמין C (מ"ג)12.424.59
ויטמין D (מק"ג)0.240.09
ויטמין E (מ"ג)0.870.32
ויטמין K (מק"ג)88.6332.75
סידן (מ"ג)53.0119.59
ברזל (מ"ג)2.670.99
מגנזיום (מ"ג)47.4617.54
זרחן (מ"ג)301.27111.33
אבץ (מ"ג)2.440.9
אשלגן (מ"ג)960.95355.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.430.9
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.120.78
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.381.99
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.571.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 31.7% 40.2% 24.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.