דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ניוקי זיתים ונתחי טונה צרובה
ניוקי זיתים ונתחי טונה צרובה
ניוקי עם זיתי קלמטה ופילה טונה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 355 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את פילה הטונה לקוביות בגודל 2X2.
  • 2 משרים בקערה עם מיץ לימון וקורט פלפל שחור (לפי הטעם) כחצי שעה.
  • 3 מחממים 2 כפות שמן זית וצורבים את קוביות הטונה. שומרים בצד.
  • 4 מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן (שומרים חצי כוס מנוזלי הבישול בצד).
  • 5 מחממים את 3 כפות שמן ומטגנים את השום על הלהבה הקטנה ביותר. מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה והבזיליקום.
  • 6 לאחר 4-5 דקות מגבירים את האש. מוסיפים פלפל קלוי, צ`ילי, עגבניה, זיתים ואת קוביות הטונה. מקפיצים קלות.
  • 7 מכניסים למחבת את הניוקי המבושל, קורט מלח וקורט פלפל (לפי הטעם), רכז רימונים, יתר עשבי התיבול ואת הנוזלים ששמרנו. מקפיצים עד שהניוקי כולו מצופה.
  • 8 מגישים עם פרמזן ועלי בייבי מעל.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את זיתי הקלמטה, עלי הבייבי והפרמזן.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חיים מסילתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)469132
חלבונים (גרם)25.3 7.14
פחמימות (גרם)5716
מתוכן סוכרים (גרם)4.06 1.15
שומנים (גרם)15.91 4.49
מתוכם שומן רווי (גרם)3.2 0.9
כולסטרול (מ"ג)30.63 8.64
נתרן (מ"ג)897253.03
סיבים תזונתיים (גרם)2.19 0.62
מים (גרם)170.1247.99
ליקופן (מ"ג)1.310.37
ויטמין A (מק"ג)660.45186.3
ויטמין B (מ"ג)10.112.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.08
ויטמין B3 (מ"ג)7.62.14
ויטמין B5 (מ"ג)1.150.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.760.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.3514.2
ויטמין B12 (מק"ג)6.81.92
ויטמין C (מ"ג)142.8640.3
ויטמין E (מ"ג)1.330.38
ויטמין K (מק"ג)67,64419,082
סידן (מ"ג)98.5727.8
ברזל (מ"ג)3.220.91
מגנזיום (מ"ג)73.6720.78
זרחן (מ"ג)273.6377.19
אבץ (מ"ג)1.120.32
אשלגן (מ"ג)612.14172.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.360.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.360.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 15.9% 25.3% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.