דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ניוקי ללא גלוטן ברוטב עגבניות ושמנת
ניוקי ללא גלוטן ברוטב עגבניות ושמנת
גם הצליאקים יכולים להינות מניוקי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 257 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים או אופים את תפוחי האדמה בקליפתם.
  • 2 מקררים מעט. בעודם פושרים, קולפים ומועכים למחית חלקה.
  • 3 מוסיפים ביצה, קמחים, קורט מלח וקורט פלפל שחור.
  • 4 לשים עד שמקבלים בצק רך ונעים למגע (במידת הצורך מוסיפים עוד קונדיטור בזהירות).
  • 5 על משטח מקומח ובידיים מקומחות בוצעים מהבצק גוש (גודל אגרוף בערך).
  • 6 מגלגלים לגליל בקוטר של כ- 1 ס"מ.
  • 7 חותכים לחתיכות קטנות של כ- 1-1.5 ס"מ.
  • 8 אפשר להשאיר את הניוקי בצורה הזו, והמשקיענים יכולים למעוך על מזלג - מניחים את הצד הצר של הגליל הקטן על מזלג הפוך ובעזרת היד מועכים תוך גילגול, בצורה זו מקבלים ניוקי שמנמן עם פסים.
  • 9 מניחים את הניוקים על מגש ברווחים ושומרים במקרר עד לשימוש או במקפיא לשימוש בזמן מאוחר יותר.
  • 10 הכנת הרוטב - קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד שהוא מתחיל להזהיב.
  • 11 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שום, קורט מלח, קורט פלפל שחור ועלה דפנה.
  • 12 מבשלים על להבה בינונית כ- 5 דקות תוך בחישה. אם הרוטב יבש מוסיפים מעט מים (עד כ- 1/4 כוס).
  • 13 מסירים מהאש, מוציאים וזורקים את עלה הדפנה ומועכים במוט בלנדר.
  • 14 מחזירים לאש ומוסיפים את השמנת לבישול.
  • 15 מבשלים על להבה נמוכה כמה דקות, בוחשים מדי פעם.
  • 16 כשנוצרות בועות על כל המשטח של הרוטב והוא מעט סמיך, מורידים מהאש.
  • 17 הרכבת המנה - מרתיחים בסיר גדול מים (כמו לפסטה), כשהמים רותחים מוסיפים ככף מלח.
  • 18 מניחים בתוך המים הרותחים את הניוקי, אחד אחד.
  • 19 לאחר שהניוקי צפים, ממשיכים לבשל כמה דקות (כ- 5-7 דקות).
  • 20 הניוקי מוכן כאשר האמצע שלו מתבהר (אפשר לטעום אחד).
  • 21. מוציאים בעזרת כף מחוררת לכלי הגשה, מוזגים את הרוטב ובוחשים בעדינות.
  • 22. בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אני תמיד מכינה מקילו תפוחי אדמה ומקפיאה את הנותרים. קודם על מגש ואח"כ אפשר להעביר לשקית.
  • 2 היחס לקילו תפוחי אדמה - 1/2 כוס קמח ללחם, 2 כוסות קונדיטור, 2 ביצים , מלח ופלפל. שאר ההוראות אותו הדבר כמובן.
  • 3 אפשר להוסיף את הניוקי לקציצות ברוטב - טעים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)385150
חלבונים (גרם)5.78 2.25
פחמימות (גרם)6626
מתוכן סוכרים (גרם)2.08 0.81
שומנים (גרם)10.96 4.27
מתוכם שומן רווי (גרם)3.65 1.42
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)68 26.49
נתרן (מ"ג)2,173846.48
סיבים תזונתיים (גרם)2.57 1
מים (גרם)87.9534.26
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.249.05
ויטמין B (מ"ג)1.930.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.90.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.216.7
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.05
ויטמין C (מ"ג)15.055.86
ויטמין D (מק"ג)0.30.12
ויטמין E (מ"ג)0.170.07
ויטמין K (מק"ג)1.950.76
סידן (מ"ג)71.3727.8
ברזל (מ"ג)0.630.24
מגנזיום (מ"ג)18.617.25
זרחן (מ"ג)67.7626.39
אבץ (מ"ג)0.450.17
אשלגן (מ"ג)287.13111.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.540.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.510.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 12.9% 6.8% 77.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.