דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תחתיות ארטישוק במילוי בשר
תחתיות ארטישוק במילוי בשר
תחתיות ארטישוק עם בשר טחון

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (14 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להפשיר את תחתיות הארטישוק.
  • 2 בקערה להניח בשר טחון, לקצוץ פטרוזיליה, לגרד שתי עגבניות ולהוסיף תבלינים ושמן (כמון, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, מרק עוף ו- 2 כפות שמן). לטרוף בקערה קטנה ביצה.
  • 3 ליצור קציצות גדולות (בהתאם לגודל התחתית של הארטישוק). בעזרת מברשת להבריש את הצד הקעור של הארטישוק ולטבול צד אחד של הקציצה בביצה.
  • 4 להניח את הקציצה (עם הצד הטבול על תחתית הארטישוק). לחמם שמן ולטגן קלות משני הצדדים (עם 2 כפות שמן). לסנן.
  • 5 בסיר גדול להניח רסק עגבניות, כורכום, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 3 כפות שמן ומים רותחים. לערבב.
  • 6 להניח את הקציצות ולהרתיח. לאחר הרתיחה להנמיך את האש לאש בינונית ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
  • 7 להקפיד להרטיב את הקציצות מדי פעם עם הרוטב.
  • 8 להגיש ליד אורז לבן כשמעליו לשים את הרוטב האדום של הקציצות.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)147 קלוריות95 קלוריות
חלבונים12.8 גרם8.3 גרם
פחמימות8 גרם5 גרם
מתוכן סוכרים702.6 מ"ג453.1 מ"ג
שומנים7.7 גרם5 גרם
מתוכם שומן רווי1.5 גרם1 גרם
מתוכם שומן טראנס1.6 מ"ג1 מ"ג
כולסטרול42.6 מ"ג27.5 מ"ג
נתרן531.6 מ"ג342.8 מ"ג
סיבים תזונתיים2.5 גרם1.6 גרם
מים57.1 גרם36.8 גרם
ליקופן747.2 מק"ג481.9 מק"ג
ויטמין A46.8 מק"ג30.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)3.1 מ"ג2 מ"ג
ויטמין B132.9 מק"ג21.2 מק"ג
ויטמין B294.7 מק"ג61.1 מק"ג
ויטמין B32.4 מ"ג1.5 מ"ג
ויטמין B5356.4 מק"ג229.8 מק"ג
ויטמין B6184.4 מק"ג118.9 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B920.1 מק"ג13 מק"ג
ויטמין B120.9 מק"ג0.6 מק"ג
ויטמין C16.5 מ"ג10.6 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E376.8 מק"ג243 מק"ג
ויטמין K134.4 מק"ג86.7 מק"ג
סידן23.7 מ"ג15.3 מ"ג
ברזל1.9 מ"ג1.2 מ"ג
מגנזיום15.1 מ"ג9.8 מ"ג
זרחן94 מ"ג60.6 מ"ג
אבץ2.5 מ"ג1.6 מ"ג
אשלגן234.2 מ"ג151 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות104.8 מ"ג67.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 34.1 מ"ג2.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 687.8 מ"ג56.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות183.2 מ"ג118.1 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9172.3 מ"ג111.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 24.6% 40.9% 26.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.