דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תחתיות ארטישוק במילוי בשר
תחתיות ארטישוק במילוי בשר
תחתיות ארטישוק עם בשר טחון

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (14 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להפשיר את תחתיות הארטישוק.
  • 2 בקערה להניח בשר טחון, לקצוץ פטרוזיליה, לגרד שתי עגבניות ולהוסיף תבלינים ושמן (כמון, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, מרק עוף ו- 2 כפות שמן). לטרוף בקערה קטנה ביצה.
  • 3 ליצור קציצות גדולות (בהתאם לגודל התחתית של הארטישוק). בעזרת מברשת להבריש את הצד הקעור של הארטישוק ולטבול צד אחד של הקציצה בביצה.
  • 4 להניח את הקציצה (עם הצד הטבול על תחתית הארטישוק). לחמם שמן ולטגן קלות משני הצדדים (עם 2 כפות שמן). לסנן.
  • 5 בסיר גדול להניח רסק עגבניות, כורכום, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 3 כפות שמן ומים רותחים. לערבב.
  • 6 להניח את הקציצות ולהרתיח. לאחר הרתיחה להנמיך את האש לאש בינונית ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
  • 7 להקפיד להרטיב את הקציצות מדי פעם עם הרוטב.
  • 8 להגיש ליד אורז לבן כשמעליו לשים את הרוטב האדום של הקציצות.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14795
חלבונים (גרם)12.81 8.26
פחמימות (גרם)85
מתוכן סוכרים (גרם)0.7 0.45
שומנים (גרם)7.72 4.98
מתוכם שומן רווי (גרם)1.51 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)42.62 27.48
נתרן (מ"ג)531.64342.83
סיבים תזונתיים (גרם)2.5 1.61
מים (גרם)57.0836.81
ליקופן (מ"ג)0.750.48
ויטמין A (מק"ג)46.8230.19
ויטמין B (מ"ג)3.061.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.371.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.112.96
ויטמין B12 (מק"ג)0.920.59
ויטמין C (מ"ג)16.4910.64
ויטמין D (מק"ג)0.080.05
ויטמין E (מ"ג)0.380.24
ויטמין K (מק"ג)134.3886.66
סידן (מ"ג)23.7215.29
ברזל (מ"ג)1.851.19
מגנזיום (מ"ג)15.139.76
זרחן (מ"ג)93.9860.6
אבץ (מ"ג)2.481.6
אשלגן (מ"ג)234.17151
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 24.6% 40.9% 26.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.