דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין על המטבח הפרסי

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 365 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוכים לריבועים קטנים
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לשימון החצילים
  • שאר המצרכים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • כתף בקר - 500 גרם
    חתוך לקוביות קטנות
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    רותחים
  • רכז רימונים - 2 כפות - סה"כ (20 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • נענע מיובשת - כפית (1 גרם)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוכים לריבועים קטנים
  • שזיפים מיובשים - 10 יחידות - סה"כ (110 גרם)
    מגולענים
  • לימון פרסי שחור - 1-2 יחידות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להניח את קוביות החצילים (עם הקליפה) בתבנית עם נייר אפייה, לצפות בשמן הזית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 30-40 דקות או עד להזהבה (ניתן גם לטגן).
  • 2 לטגן את הבצל בשמן ביחד עם הכורכום עד להזהבה. להוסיף את קוביות הבשר ולהמשיך לטגן עד שהוא מחליף את צבעו.
  • 3 להוסיף את המים הרותחים (לפי הצורך, עד לכיסוי הבשר, להוסיף עוד בהמשך לפי הצורך), רכז הרימונים, המלח, הנענע המיובשת, תפוחי האדמה, החצילים והלימון הפרסי (לחרוץ בו כמה חורים לפני שמוסיפים), ולבשל כשעה.
  • 4 להוסיף את השזיפים המיובשים ולבשל עוד כרבע שעה או עד שהבשר מתרכך.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)422116
חלבונים (גרם)27.9 7.65
פחמימות (גרם)277
מתוכן סוכרים (גרם)3.6 0.99
שומנים (גרם)22.32 6.12
מתוכם שומן רווי (גרם)4.82 1.32
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.330.09
כולסטרול (מ"ג)78 21.38
נתרן (מ"ג)590.43161.85
סיבים תזונתיים (גרם)2.95 0.81
מים (גרם)268.9573.72
ויטמין A (מק"ג)124.2634.06
ויטמין B (מ"ג)8.512.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.08
ויטמין B3 (מ"ג)6.111.67
ויטמין B5 (מ"ג)1.110.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.296.93
ויטמין B12 (מק"ג)5.161.41
ויטמין C (מ"ג)4.791.31
ויטמין E (מ"ג)0.460.13
ויטמין K (מק"ג)2.820.77
סידן (מ"ג)24.266.65
ברזל (מ"ג)4.21.15
מגנזיום (מ"ג)44.9112.31
זרחן (מ"ג)259.0671.01
אבץ (מ"ג)5.511.51
אשלגן (מ"ג)606.13166.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 28% 35% 33.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.