דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש בצל עם פטריות
קיש בצל עם פטריות
קיש בצל עם פטריות
קיש בצל ופטריות מטריף חושים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (12 מנות לכל קיש)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, המלח (חצי כפית) והפרמז`ן. מוסיפים את החמאה (130 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות קטנות), ומועכים את קוביות החמאה בידיים עד שהתערובת נהיית פירורית.
  • 2 מוסיפים את הביצה (ביצה אחת מהולה ב- 7 כפות מים), לשים מעט בידיים (ממש מעט! זה הסוד לבצק אוורירי) ומעגלים לכדור. בעזרת מערוך מרדדים למין פיתה עבה וגדולה בעובי של כ- 2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה-שעה.
  • 3 מוציאים מהמקרר, מרדדים לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ. מצמידים את הבצק לתבנית וחותכים את העודפים. לוקחים את העודפים, מרדדים אותם וחוזרים על התהליך עם התבנית השנייה.
  • 4 מנקבים במזלג את הבצק, מכסים בנייר אפייה, ושולחים את התבניות לכחצי שעה במקפיא. מחממים תנור ל- 170 מעלות. מעבירים את התבניות מהמקפיא לתנור (חשוב שהתנור כבר יהיה ממש חם) ואופים את הבצק. אם הוא מתחיל להישרף, מורידים מעט את החום. מוציאים לאחר כ- 10 דקות, ומשאירים את התנור דולק.
  • 5 בזמן שהבצק במקרר, מכינים את המילוי: מאדים את הבצלים הקצוצים עם השמן ו- 40 גרם חמאה בסיר מכוסה גדול, למשך כ- 20 דקות על אש נמוכה-בינונית. מערבבים מדי פעם. ממשיכים עד שהבצל רך וזהוב. מסירים מהאש. בנפרד, מטגנים את הפטריות עם 10 גרם חמאה עד להזהבה. מעבירים את הפטריות והבצל לקערה, ומוסיפים את יתר חומרי המלית (גבינה מלוחה (פטה/בולגרית או צהובה כמו צ`דר/גאודה), מלח (כפית וחצי), פלפל שחור ומוסקט). מערבבים היטב.
  • 6 מערבבים את כל חומרי הרויאל בקערה נפרדת (שמנת מתוקה, שמנת לבישול, 4 ביצים, גבינה לבנה ופירורי לחם). כאשר תערובת המלית הצטננה מעט, מערבבים היטב את שתי המליות ויוצקים לתוך הקלתיות. מכניסים לתנור (שכבר דולק מלפני כן) ואופים על 170 מעלות למשך כ- 25 דקות, עד שפני המלית זהובים והקיש התייצב.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לבדוק כל כמה דקות כדי לוודא שהקיש לא נשרף. אם הוא מתחיל להישרף, ועדיין לא התייצב, יש להנמיך את החום ל- 150. טיפ נוסף: בשביל להקל על העבודה, ניתן לרדד את הבצק על נייר אפייה ולאחר מכן להפוך אותו על התבנית, להצמיד ולהסיר בעדינות את הנייר.

ציוד נדרש: 2 תבניות קיש בגודל 26.

המתכון עבור 2 תבניות קיש בגודל 26. ניתן לשמור את הבצק בהקפאה למשך שבועות. כמו כן, ניתן להכין תבניות מיני-קיש, או לרדד את הבצק דק יותר ולהכין ממנו סיגרים/בורקס/כעכים ממולאים במילויים שונים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)230148
חלבונים (גרם)6.01 3.85
פחמימות (גרם)2113
מתוכן סוכרים (גרם)4.09 2.62
שומנים (גרם)13.96 8.95
מתוכם שומן רווי (גרם)6.58 4.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.08
כולסטרול (מ"ג)78.34 50.23
נתרן (מ"ג)395.4253.53
סיבים תזונתיים (גרם)2.11 1.36
מים (גרם)91.0458.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.5613.18
ויטמין B (מ"ג)1.310.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.540.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.612.56
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.08
ויטמין C (מ"ג)4.562.92
ויטמין D (מק"ג)0.290.19
ויטמין E (מ"ג)0.150.09
ויטמין K (מק"ג)0.590.38
סידן (מ"ג)56.6836.34
ברזל (מ"ג)0.60.38
מגנזיום (מ"ג)12.317.89
זרחן (מ"ג)67.5943.34
אבץ (מ"ג)0.450.29
אשלגן (מ"ג)184.5118.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.560.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.510.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 32.7% 14.1% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.