דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי
פילה סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי
תבשיל דג סלמון פיקנטי

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 474 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את פילה הסלמון במיץ הלימון למשך כחצי שעה, לאחר מכן לשטוף ולסנן.
  • 2 בסיר סוטאז` רחב עם לטגן בשמן את הבצל, השום, הפלפלים האדומים, הפלפלים החריפים והעגבניות, להנמיך את האש ולבשל כ- 20 דקות עד לריכוך הירקות.
  • 3 לערבב בקערה את השמן, רסק העגבניות, התבלינים וכחצי כוס מים, עד לקבלת משחה.
  • 4 להניח את נתחי הסלמון מעל הירקות, מעל הכל למזוג את המשחה. במידת הצורך להוסיף עוד מים.
  • 5 לבשל במשך כ- 15-20 דקות (דג הסלמון מוכן מהר - יש להימנע מבישול יתר). כ- 5 דקות לפני סיום הבישול יש להוסיף את עלי הכוסברה בשלמותם. הכי טעים לאכול עם לחם טרי לניגוב הרוטב המדהים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז`.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)496105
חלבונים (גרם)35.54 7.5
פחמימות (גרם)225
מתוכן סוכרים (גרם)10.79 2.28
שומנים (גרם)30.13 6.36
מתוכם שומן רווי (גרם)4.56 0.96
כולסטרול (מ"ג)90 18.99
נתרן (מ"ג)611.33128.97
סיבים תזונתיים (גרם)3.65 0.77
מים (גרם)377.7979.7
ליקופן (מ"ג)4.480.95
ויטמין A (מק"ג)204.9743.24
ויטמין B (מ"ג)18.173.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.650.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.07
ויטמין B3 (מ"ג)13.172.78
ויטמין B5 (מ"ג)2.50.53
ויטמין B6 (מ"ג)1.440.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)98.1920.71
ויטמין B12 (מק"ג)40.84
ויטמין C (מ"ג)240.250.67
ויטמין E (מ"ג)2.680.57
ויטמין K (מק"ג)32.946.95
סידן (מ"ג)75.115.84
ברזל (מ"ג)2.670.56
מגנזיום (מ"ג)80.1516.91
זרחן (מ"ג)456.0596.21
אבץ (מ"ג)1.210.26
אשלגן (מ"ג)1,234260.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)6.611.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.220.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.431.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.020.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 33.1% 39% 23.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.