דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כריך סביח נהדר, צילום: יח"צ

מצרכים למתכון

498 גרם לכל המתכון

  • פיתה רגילה - יחידה (100 גרם)
    חמה וטרייה או לחמניה
  • חציל - 1/4 יחידה בינונית - סה"כ (83 גרם)
    4-5 פרוסות חצילים אפויות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לשימון החצילים - לפי הצורך
  • עגבנייה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (86 גרם)
    פרוסה דק
  • ביצה קשה - גודל ממוצע (58 גרם)
    חומה
  • בצל - 30 גרם
    חתוך לקוביות
  • פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה קטנה - סה"כ (23 גרם)
    פרוס לפי הטעם
  • פטרוזיליה - 2 גבעולים בינויים - סה"כ (20 גרם)
  • סלט טחינה - 3.5 כפות - סה"כ (53 גרם)
    3-4 כפות
  • עמבה - כף (16 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בפיתה מסדרים את החצילים האפויים עם מעט שמן, מעל מסדרים את העגבניה, הביצה, הפטרוזיליה והבצל הקצוץ.
  • 2 את הטחינה והעמבה יוצקים מעל ומגישים.
  • 3 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)809162
חלבונים (גרם)23.32 4.68
פחמימות (גרם)7114
מתוכן סוכרים (גרם)8.17 1.64
שומנים (גרם)48.66 9.77
מתוכם שומן רווי (גרם)5.73 1.15
כולסטרול (מ"ג)216.34 43.44
נתרן (מ"ג)1,022205.13
סיבים תזונתיים (גרם)4.61 0.93
מים (גרם)262.9652.8
ליקופן (מ"ג)2.210.44
ויטמין A (מק"ג)221.9644.57
ויטמין B (מ"ג)3.620.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.560.31
ויטמין B5 (מ"ג)1.080.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)91.3618.35
ויטמין B12 (מק"ג)0.640.13
ויטמין C (מ"ג)96.5919.4
ויטמין D (מק"ג)1.260.25
ויטמין E (מ"ג)1.710.34
ויטמין K (מק"ג)340.7768.43
סידן (מ"ג)81.1916.3
ברזל (מ"ג)2.710.54
מגנזיום (מ"ג)43.098.65
זרחן (מ"ג)163.6632.86
אבץ (מ"ג)1.190.24
אשלגן (מ"ג)611.18122.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.020.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.870.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.470.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.260.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 32.9% 15.8% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.