דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נוקידס
נוקידס
נוקידס
"ניוקי" טריפוליטאי עם בשר בקר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הבצקניות: מערבבים את כל המצרכים היטב, אם דביק אפשר להוסיף עוד מעט קמח. ליצור גלילים בקוטר 1/2 ס"מ, לחתוך לחתיכות של 1/2 ס"מ, ליצור עיגולים קטנים ולהניח בצד על נייר אפייה.
  • 2 את התבשיל אני מבשלת בסיר לחץ: מטגנים היטב בשמן את הבשר והעצמות, מוסיפים את העגבניה, רסק העגבניות, השום והתבלינים, מכסים במים עד גובה הבשר, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
  • 3 לאחר שהסיר התקרר, פותחים אותו ומוסיפים את הבצקניות, מכסים במכסה רגיל (לא של סיר לחץ), וממשיכים לבשל את התבשיל עוד כשעה. בודקים אם חסר נוזלים (אפשר להוסיף מעט מים).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ישנה אפשרות לבשל כמו חמין ואז לא מבשלים בסיר לחץ, אלא כל הלילה על פלטה וזה יוצא מעדן. מתאים לשבת חורפית.

הערך התזונתי לא כולל את עצמות הבקר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)440202
חלבונים (גרם)37.81 17.39
פחמימות (גרם)3717
מתוכן סוכרים (גרם)0.75 0.34
שומנים (גרם)15.01 6.9
מתוכם שומן רווי (גרם)4.36 2.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.320.15
כולסטרול (מ"ג)161.55 74.3
נתרן (מ"ג)851.19391.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.41 0.19
מים (גרם)115.0852.93
ליקופן (מ"ג)0.750.34
ויטמין A (מק"ג)51.1223.51
ויטמין B (מ"ג)8.84.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.19
ויטמין B3 (מ"ג)6.162.83
ויטמין B5 (מ"ג)1.320.61
ויטמין B6 (מ"ג)0.770.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.0710.15
ויטמין B12 (מק"ג)6.072.79
ויטמין C (מ"ג)7.283.35
ויטמין D (מק"ג)0.40.18
ויטמין E (מ"ג)0.70.32
ויטמין K (מק"ג)1.310.6
סידן (מ"ג)22.810.48
ברזל (מ"ג)3.651.68
מגנזיום (מ"ג)34.5215.88
זרחן (מ"ג)305.99140.73
אבץ (מ"ג)6.322.91
אשלגן (מ"ג)504.83232.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.720.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.670.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 16.7% 42.1% 40.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.