דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקת עגבניות ופלפלים
שקשוקת עגבניות ופלפלים
שקשוקה ביתית טעימה בלי הרבה מאמץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 665 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לאדות במחבת גדולה את כל הירקות עם שמן זית (ניתן לוותר על השמן ולהסתמך על נוזלי העגבניה).
  • 2 כשהירקות חצי רכים להוסיף כוס וחצי מים, רסק עגבניות ותבלינים.
  • 3 לבשל ללא מכסה עד שהתבשיל מסמיך והירקות מבושלים לגמרי.
  • 4 להנמיך את האש.
  • 5 להוסיף מלמעלה את הביצים (כשהחלמון שלם) בצורה מסודרת ככל הניתן, לפזר מלמעלה מעט מלח ופלפל, ולבשל עוד כרבע שעה עד שהביצים מתגבשות היטב.
  • 6 להגיש לשולחן בשלמות עם המחבת.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: באגט/חלה/פיתה/פוקאצ`ה טרייה, טחינה, סלט ערבי (עגבניות מרוסקות עם שום ושמן זית).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואידוי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מימי בוקסבאום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33150
חלבונים (גרם)18.5 2.78
פחמימות (גרם)365
מתוכן סוכרים (גרם)14.6 2.19
שומנים (גרם)14.1 2.12
מתוכם שומן רווי (גרם)3.85 0.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
כולסטרול (מ"ג)379.44 57.06
נתרן (מ"ג)375.7256.5
סיבים תזונתיים (גרם)5.59 0.84
מים (גרם)572.9586.16
ליקופן (מ"ג)5.230.79
ויטמין A (מק"ג)512.0577
ויטמין B (מ"ג)6.210.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.610.09
ויטמין B3 (מ"ג)2.240.34
ויטמין B5 (מ"ג)2.180.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.830.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)124.1818.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.910.14
ויטמין C (מ"ג)283.0442.56
ויטמין D (מק"ג)2.090.31
ויטמין E (מ"ג)3.760.57
ויטמין K (מק"ג)82.6512.43
סידן (מ"ג)134.620.24
ברזל (מ"ג)4.370.66
מגנזיום (מ"ג)61.999.32
זרחן (מ"ג)323.1848.6
אבץ (מ"ג)2.120.32
אשלגן (מ"ג)1,060159.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.280.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.850.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.830.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.570.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 19% 24.9% 48.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.