דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגות דניש שמרים
עוגות דניש שמרים
עוגות דניש שמרים
עוגה אישית במילויים שונים

מצרכים למתכון

48 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 48 מנות מ- 4 כרוכיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק (הבצק הוא בצק שמרים עלים/כרוך):
  • 1 מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, למשך כ- 4-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך.
  • 2 מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 3 מחלקים את החמאה לשניים.
  • 4 מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים 100 גרם חמאה על 3/4 מהבצק ומקפלים כקיפולי בצק עלים. מכניסים למקרר לפחות לשעה.
  • 5 מוציאים ומרדדים שוב לעלה, מורחים את 100 גרם החמאה הנותרת, ושוב מקפלים קיפול עלים.
  • 6 מכניסים למקרר לכמה שעות וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול עוד פעמיים.
  • 7 עוטפים את הבצק ומניחים ללילה במקרר.
  • 8 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ, מורחים מחצית מכל מלית, מגלגלים לכרוכית וחותכים ל- 12 פרוסות.
  • 9 מניחים על נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מתפיחים כחצי שעה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הכנת מילוי האגוזים (מספיק ל- 2 כרוכיות):
  • מאחדים את כל החומרים ומניחים בצד.
  • הכנת מילוי הפטיסייר (מספיק לכרוכית אחת):
  • 1 בסיר מחממים כוס חלב עם מקל וניל חצוי.
  • 2 בקערה טורפים ביצה, מוסיפים קורנפלור מעורבב עם סוכר וחצי כוס חלב לביצה, שופכים לחלב בסיר את התערובת.
  • 3 ממשיכים לערבב עד שנוצר קרם סמיך, מורידים מהאש ומקררים מעט, מוסיפים את החמאה והצימוקים.
  • הכנת מילוי הקינמון (מספיק לכרוכית אחת):
  • 1 מערבבים את הסוכר עם הקינמון.
  • 2 מורחים את החמאה על כל הבצק ועליו מפזרים את הסוכר והקינמון.

הערך התזונתי לא כולל את מקל הוניל. מהבצק אפשר להכין גם 4 כרוכיות שלמות.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)156312
חלבונים (גרם)2.67 5.35
פחמימות (גרם)1835
מתוכן סוכרים (גרם)7.82 15.67
שומנים (גרם)8.38 16.8
מתוכם שומן רווי (גרם)3.81 7.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)38.52 77.21
נתרן (מ"ג)32.5265.18
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.15
מים (גרם)4.238.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.4116.86
ויטמין B (מ"ג)0.150.3
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.545.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.09
ויטמין C (מ"ג)0.110.22
ויטמין D (מק"ג)0.110.22
ויטמין E (מ"ג)0.060.12
ויטמין K (מק"ג)0.070.13
סידן (מ"ג)21.2842.65
ברזל (מ"ג)0.140.27
מגנזיום (מ"ג)1.262.52
זרחן (מ"ג)11.5723.19
אבץ (מ"ג)0.070.15
אשלגן (מ"ג)18.2836.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 29.1% 9.3% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.