דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 246 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כוסות ההגשה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם בסיר את החלב, השמנת המתוקה והסוכר, ולהביא לרתיחה קלה (זהירות שלא יגלוש).
  • 2 לערבב היטב את החלב, הקורנפלור ומי הורדים עד שאין גושים, למזוג אל תערובת החלב והשמנת המתוקה שבסיר, ולערבב/לטרוף היטב באופן מתמיד למשך כחצי דקה או עד להיווצרות בועות והסמכת התערובת.
  • 3 ליצוק את התערובת אל כוסות הגשה (ניתן להשתמש במסננת אך לא חובה), לקרר לטמפ` החדר ולהכניס למקרר למשך כ- 3-4 שעות. שימו לב: קירור המלבי חשוב להתייצבותו וכמובן שהכי טעים להגיש אותו קר. לפני ההגשה ניתן להסיר מעט בעדינות את הקרום הנוצר על המלבי (לא מומלץ לכסות במקרר בניילון נצמד).
  • 4 למזוג מעל המלבי סירופ מלבי אדום ולקשט בתוספות שאוהבים (אני קישטתי בברס אגוזי לוז, פיסטוקים קצוצים, קוקוס טחון ופרוסת תות שדה).
  • 5 מתקבל מלבי מושלם שאתם הולכים לאמץ לתמיד!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט את המלבי גם עם דובדבנים טריים, פקאנים/בוטנים/שקדים גרוסים ועוד. ניתן גם להגיש את המלבי עם סירופ בטעמים שונים או ריבות, לתבל בקינמון, להוסיף דבש או סילאן, להשתמש בחלב צמחי כמו חלב סויה או שקדים, להוסיף מחית וניל ובקיצור כל מה שאתם חושבים שמתאים (:

ציוד נדרש: כוסות הגשה למלבי.

מלבי הוא פודינג מוצק על בסיס חלב, שמנת מתוקה וקורנפלור - והוא אחד הקינוחים הכי טעימים וקלים להכנה שאתם יכולים להכין לבד בבית. זמן ההכנה לא כולל את זמן קירור המלבי אלא את זמן העבודה בלבד. ניתן להכין סירופ מלבי לבד בבית: להרתיח 1/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר, 1/2 כפית מי ורדים וצבע מאכל אדום.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)485197
חלבונים (גרם)7.31 2.97
פחמימות (גרם)6125
מתוכן סוכרים (גרם)54.2 22.03
שומנים (גרם)24.08 9.79
מתוכם שומן רווי (גרם)12.14 4.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.330.54
כולסטרול (מ"ג)52.36 21.29
נתרן (מ"ג)76.4331.07
סיבים תזונתיים (גרם)1.89 0.77
מים (גרם)5.532.25
ויטמין A (מק"ג)2.360.96
ויטמין B (מ"ג)0.410.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.412.2
ויטמין C (מ"ג)3.351.36
ויטמין E (מ"ג)0.20.08
ויטמין K (מק"ג)0.110.04
סידן (מ"ג)129.9252.81
ברזל (מ"ג)0.40.16
מגנזיום (מ"ג)10.874.42
זרחן (מ"ג)42.6517.34
אבץ (מ"ג)0.190.08
אשלגן (מ"ג)92.7137.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.120.46
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.10.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.930.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.870.76

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 25.6% 7.8% 64.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.