דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שיפודי פילה סלמון על מצע של פירה כתום
שיפודי פילה סלמון על מצע של פירה כתום
שיפודי פילה סלמון על מצע של פירה כתום
הסלמון משתלב נהדר עם תיבול אסייאתי

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 464 גרם למנה\יחידה (כ- 3 מנות (כ- 10 שיפודים סה"כ))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת השיפודים:
  • 1 חותכים את פילה הסלמון לקוביות ומשפדים על שיפודי עץ.
  • 2 מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים את השיפודים לפחות שעה במקרר.
  • 3 מחממים מחבת פסים, שמים 1-3 כפות שמן בקערה, מברישים את שיפודי הסלמון בשמן, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור וצורבים מכל הצדדים.
  • הכנת הפירה:
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה במים מומלחים עד שמתרככים.
  • 2 שומרים כוס אחת ממי הבישול בצד ואת היתר שופכים. מועכים את כל התפוחי האדמה והבטטה ומערבבים.
  • 3 מוסיפים בהדרגה ממי הבישול עד שמתקבל פירה רך, סמיך ולא יבש.
  • 4 מוסיפים חמאה/שמן זית לפי הטעם. טועמים ומוסיפים עוד מלח אם חסר.
  • 5 מגישים עם שיפודי הסלמון ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לא חובה להגיש כשיפודים אלא אפשר גם כנתחים. ניתן להגיש גם לצד פסטה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה כולל את זמן השרית השיפודים במשרה במקרר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה משעל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)744160
חלבונים (גרם)41.75 8.99
פחמימות (גרם)7516
מתוכן סוכרים (גרם)31.27 6.73
שומנים (גרם)31.1 6.7
מתוכם שומן רווי (גרם)7.09 1.53
כולסטרול (מ"ג)117.3 25.26
נתרן (מ"ג)2,338503.44
סיבים תזונתיים (גרם)4.49 0.97
מים (גרם)286.0461.6
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)362.0777.98
ויטמין B (מ"ג)22.414.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.770.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.06
ויטמין B3 (מ"ג)15.973.44
ויטמין B5 (מ"ג)3.640.78
ויטמין B6 (מ"ג)1.670.36
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)75.816.32
ויטמין B12 (מק"ג)4.671.01
ויטמין C (מ"ג)26.055.61
ויטמין E (מ"ג)0.460.1
ויטמין K (מק"ג)5.121.1
סידן (מ"ג)61.9713.34
ברזל (מ"ג)1.740.37
מגנזיום (מ"ג)95.7320.62
זרחן (מ"ג)510.71109.99
אבץ (מ"ג)1.390.3
אשלגן (מ"ג)1,350290.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.51.61
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.210.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.210.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.41.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.420.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 20.4% 27.4% 49.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?