דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלת בצל
חלת בצל
חלה שמורכבת מבצל מטוגן

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 181 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את הבצל, פורסים לפרוסות ומפרידים את הטבעות.
  • 2 בקערה מערבבים את השמנת המתוקה, הביצים, הסוכר, המלח והפפריקה המתוקה. מוסיפים את הבצל ומערבבים (אפשר בידיים).
  • 3 מוסיפים לבלילה את הקמח ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
  • 4 מחממים שמן בסיר עם מסננת (לחמם 1.25 ליטר שמן - ראו מידע נוסף).
  • 5 מוסיפים את הבלילה לשמן החם ומטגנים בשמן עמוק במשך 30-40 דקות עד להשחמה.
  • 6 הצעת הגשה: ברגע שמוכן, מרימים את המסננת, נותנים לשמן לטפטף, והופכים את חלת הבצל על צלחת הגשה עם נייר סופג.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר טיגון עם מסננת.

כמות השמן במתכון (בין 3/4 ל- 1/2 כוס) הינה כמות מוערכת הנספגת בחלת הבצל לאחר הטיגון. יש להשתמש בכ- 1.25 ליטר שמן לטיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)413228
חלבונים (גרם)7.09 3.92
פחמימות (גרם)3620
מתוכן סוכרים (גרם)5.8 3.2
שומנים (גרם)27.44 15.15
מתוכם שומן רווי (גרם)5.24 2.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)81.65 45.07
נתרן (מ"ג)286.64158.24
סיבים תזונתיים (גרם)2.45 1.35
מים (גרם)92.2150.91
ויטמין A (מק"ג)29.3416.2
ויטמין B (מ"ג)0.820.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.8913.74
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.08
ויטמין C (מ"ג)6.683.69
ויטמין D (מק"ג)0.340.19
ויטמין E (מ"ג)0.220.12
ויטמין K (מק"ג)0.490.27
סידן (מ"ג)31.8217.57
ברזל (מ"ג)0.520.29
מגנזיום (מ"ג)11.36.24
זרחן (מ"ג)59.1532.66
אבץ (מ"ג)0.370.2
אשלגן (מ"ג)158.4587.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 37.7% 9.8% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.