דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת דגים ברוטב עגבניות, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 486 גרם למנה\יחידה

  • דג בורי - 1.5 ק"ג
    או קרפיון/לוקוס - סטייקים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך דק
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • עגבנייה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.03 ק"ג)
    חתוכות לקוביות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פלפל אדום חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    חתוך
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • לימון כבוש - יחידה בינונית
    חתוך לרבעים
  • שבבי צ`ילי - כפית אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות, מוסיפים את השום והפלפל החריף ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את העגבניות, הלימון הכבוש והפלפל האדום, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מכסים את התבשיל, מחלישים את האש במעט ומבשלים כ- 10 דקות או עד לריכוך הירקות.
  • 4 מוסיפים את שבבי הצ`ילי, המלח, הפלפל השחור והסוכר, מערבבים וטועמים. מתקנים טעמים במידת הצורך.
  • 5 מוסיפים את הדגים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ- 20 דקות כאשר לאחר 10 דקות הופכים את הדגים.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הכבוש ושבבי הצ`ילי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. את הדג יש לחתוך לסטייקים כמו בתמונה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)44391
חלבונים (גרם)64.62 13.29
פחמימות (גרם)143
מתוכן סוכרים (גרם)7.75 1.59
שומנים (גרם)13.25 2.73
מתוכם שומן רווי (גרם)3.74 0.77
כולסטרול (מ"ג)157.5 32.39
נתרן (מ"ג)780.28160.44
סיבים תזונתיים (גרם)2.06 0.42
מים (גרם)392.0680.62
ליקופן (מ"ג)5.231.08
ויטמין A (מק"ג)193.8639.86
ויטמין B (מ"ג)21.714.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.06
ויטמין B3 (מ"ג)16.943.48
ויטמין B5 (מ"ג)2.510.52
ויטמין B6 (מ"ג)1.540.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)56.6411.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.630.13
ויטמין C (מ"ג)104.221.43
ויטמין E (מ"ג)1.510.31
ויטמין K (מק"ג)7.361.51
סידן (מ"ג)113.6123.36
ברזל (מ"ג)5.041.04
מגנזיום (מ"ג)105.7721.75
זרחן (מ"ג)680.29139.88
אבץ (מ"ג)2.590.53
אשלגן (מ"ג)1,641337.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.440.5
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.490.72
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.530.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 14.1% 68.9% 14.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה