דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט ירקות שורש מושלם להגשה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 274 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הירקות
  • סלק - יחידה (120 גרם)
    סלק גדול מקולף ומגורד דק
  • קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
    מקולף ומגורד דק
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מקולפים מגורדים דק
  • סלרי - כרפס - ראש (330 גרם)
    מקולף ומגורד דק
  • הרוטב
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • חומץ יין אדום - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לפי הטעם
  • דבש - כפית (9 גרם)
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבחוש בקערה את כל מצרכי הרוטב.
  • 2 לשפוך על הירקות החתוכים ולערבב ביחד.
  • 3 לתבל עוד במידת הצורך, לערבב שוב ולהניח 10 דקות לספיגת הטעמים.
  • 4 להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19070
חלבונים (גרם)2.77 1.01
פחמימות (גרם)259
מתוכן סוכרים (גרם)17.49 6.4
שומנים (גרם)9.6 3.51
מתוכם שומן רווי (גרם)1.47 0.54
נתרן (מ"ג)579.84212.01
סיבים תזונתיים (גרם)6.25 2.29
מים (גרם)231.684.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)504.46184.45
ויטמין B (מ"ג)2.30.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.210.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)84.8531.02
ויטמין C (מ"ג)51.3818.79
ויטמין E (מ"ג)0.950.35
ויטמין K (מק"ג)32.1611.76
סידן (מ"ג)7527.42
ברזל (מ"ג)0.940.34
מגנזיום (מ"ג)36.6613.41
זרחן (מ"ג)84.3330.83
אבץ (מ"ג)0.380.14
אשלגן (מ"ג)745.18272.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.4% 22% 6.4% 57.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.