דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שוק כבש בתנור
שוק כבש בתנור
שוק כבש בתנור
שוק כבש ביתי לאירועים מיוחדים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחרוץ חריצים בשוק הכבש (או שוק הטלה) הטרי באמצעות סכין חדה ולהחדיר לכל חריץ את פרוסות השום.
  • 2 לערבב את שמן הזית, המלח והפלפל השחור, ולמרוח את שוק הכבש מכל הכיוונים.
  • 3 לקצוץ את הרוזמרין, לפזר מעל ולבסוף לטפטף את החומץ.
  • 4 לחמם תנור לחום של 220 מעלות, לאפות את שוק הכבש במשך כ- 10 דקות, להפוך ולהמשיך לאפות כ- 10 דקות נוספות.
  • 5 להוציא את הכבש מהתנור החם, לכסות בנייר כסף, להוריד את החום ל- 160 מעלות ולהמשיך לאפות כ- 3 שעות או עד שבשר הכבש מזהיב ומוכן.
  • 6 בתיאבון חיוך

יש להשתמש בשוק כבש (או שוק טלה) - במצרכים כתוב "סינטה טלה (שוק עם סינטה)" רק עבור חישוב מוערך של הערך התזונתי של המתכון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)625278
חלבונים (גרם)51.42 22.88
פחמימות (גרם)21
מתוכן סוכרים (גרם)0.04 0.02
שומנים (גרם)44.14 19.64
מתוכם שומן רווי (גרם)15.52 6.91
כולסטרול (מ"ג)186 82.78
נתרן (מ"ג)482.04214.53
סיבים תזונתיים (גרם)0.41 0.18
מים (גרם)118.4552.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.951.31
ויטמין B (מ"ג)15.787.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.550.24
ויטמין B3 (מ"ג)13.235.89
ויטמין B5 (מ"ג)1.40.62
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.3118.83
ויטמין B12 (מק"ג)5.182.31
ויטמין C (מ"ג)1.60.71
ויטמין D (מק"ג)0.10.04
ויטמין E (מ"ג)0.30.14
ויטמין K (מק"ג)8.793.91
סידן (מ"ג)35.9516
ברזל (מ"ג)4.221.88
מגנזיום (מ"ג)51.1222.75
זרחן (מ"ג)389.17173.2
אבץ (מ"ג)8.863.94
אשלגן (מ"ג)656.39292.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.391.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.470.21
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.820.81
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)13.956.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)12.665.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 45.2% 52.6% 1.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (0.84 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.