דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בשר בקר עם עגבניות ותפוחי אדמה
בשר בקר עם עגבניות ותפוחי אדמה
בשר בקר עם עגבניות ותפוחי אדמה
ארוחת צהריים הכי טעימה שיש

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 429 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 את הבשר (נתח כתף בקר שלם) מבשלים כשעתיים וחצי עד שלוש שעות במים רותחים עם בצל אחד וכף כורכום, עד אשר אפשר לנעוץ בו סכין. לקרר כמספר שעות או לילה במקרר, ואז לפרוס לקוביות גדולות.
  • 2 מטגנים במחבת את שני הבצלים בשמן עד השחמה, מוסיפים את קוביות הבשר עם הבצל (שבישלנו קודם) וממשיכים לבשל כ- 7 דקות נוספות. מוסיפים את השום ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את העגבניות החתוכות והקלופות, מערבבים, מבשלים כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.
  • 4 על גבי כל התערובת מתבלים בכוס מים רותחים מעורבבת עם פפריקה, אבקת מרק עוף, פלפל שחור וכמון, ומערבבים.
  • 5 להכניס לאפייה בתנור בחום של 200 מעלות עם מכסה למשך כ- 35-40 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)41697
חלבונים (גרם)37.2 8.66
פחמימות (גרם)358
מתוכן סוכרים (גרם)8.28 1.93
שומנים (גרם)14.28 3.33
מתוכם שומן רווי (גרם)3.96 0.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.340.08
כולסטרול (מ"ג)97.7 22.75
נתרן (מ"ג)286.4766.72
סיבים תזונתיים (גרם)3.82 0.89
מים (גרם)339.0978.97
ליקופן (מ"ג)2.620.61
ויטמין A (מק"ג)40.439.42
ויטמין B (מ"ג)12.312.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.1
ויטמין B3 (מ"ג)8.481.97
ויטמין B5 (מ"ג)1.80.42
ויטמין B6 (מ"ג)1.290.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.5310.37
ויטמין B12 (מק"ג)6.451.5
ויטמין C (מ"ג)37.598.76
ויטמין E (מ"ג)1.010.23
ויטמין K (מק"ג)4.060.94
סידן (מ"ג)53.1812.39
ברזל (מ"ג)5.041.17
מגנזיום (מ"ג)75.4717.58
זרחן (מ"ג)393.2991.6
אבץ (מ"ג)7.261.69
אשלגן (מ"ג)1,184275.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 15.9% 41.4% 38.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.