דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות הודו ופרחי כרובית ברוטב עגבניות
קציצות הודו ופרחי כרובית ברוטב עגבניות
ארוחת צהריים טעימה במיוחד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 636 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף ולחתוך את הכרובית לפרחים.
  • 2 להעביר את הכרובית לסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות ולסנן.
  • 3 לערבב את כל המרכיבים של הקציצות ולהניח בצד עד להכנת הרוטב.
  • 4 לטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את הסלרי ולערבב.
  • 5 להוסיף את העגבניות החתוכות ולהמשיך לטגן מעט עד לריכוך.
  • 6 להוסיף את רסק העגבניות, לתבל בפפריקה, מלח, פלפל שחור גרוס וכורכום, להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
  • 7 בינתיים להכין קציצות בגודל הרצוי ולהוסיף לסיר.
  • 8 לבשל כחצי שעה בלהבה נמוכה.
  • 9 להוסיף את הכרובית ולבשל עוד כ- 20 דקות.
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33553
חלבונים (גרם)29.56 4.65
פחמימות (גרם)264
מתוכן סוכרים (גרם)11.71 1.84
שומנים (גרם)14.63 2.3
מתוכם שומן רווי (גרם)2.75 0.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.02
כולסטרול (מ"ג)77.5 12.2
נתרן (מ"ג)1,821286.58
סיבים תזונתיים (גרם)7.09 1.12
מים (גרם)545.6285.86
ליקופן (מ"ג)5.230.82
ויטמין A (מק"ג)74.6711.75
ויטמין B (מ"ג)13.322.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.05
ויטמין B3 (מ"ג)9.21.45
ויטמין B5 (מ"ג)2.290.36
ויטמין B6 (מ"ג)1.110.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)126.2719.87
ויטמין B12 (מק"ג)1.120.18
ויטמין C (מ"ג)130.3420.51
ויטמין D (מק"ג)0.170.03
ויטמין E (מ"ג)1.350.21
ויטמין K (מק"ג)45.297.13
סידן (מ"ג)103.2916.25
ברזל (מ"ג)3.850.61
מגנזיום (מ"ג)70.8211.14
זרחן (מ"ג)351.3455.28
אבץ (מ"ג)3.380.53
אשלגן (מ"ג)1,093171.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)30.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.440.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.380.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.020.47
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.70.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 19% 38.3% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.