דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק של חורף
מרק של חורף
מרק ירקות עשיר וטעים לחורף

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות לא קטנות מדי, את שיני השום פורסים לפרוסות ואת הפטרוזיליה קוצצים.
  • 2 מחממים כף שמן בסיר גדול ומאדים את הבצל כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומאדים עוד כדקה. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עוד כ- 2 דקות. מערבבים תוך כדי.
  • 3 מוסיפים את המים, רסק העגבניות, המלח, הפלפל והסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עם מכסה סגור כ- 30 דקות.
  • 4 מסננים את השעועית ממי הקופסא ושוטפים היטב תחת מי ברז. מוסיפים את השעועית המסוננת לסיר יחד עם הפסטה ומערבבים קלות.
  • 5 ממשיכים לבשל עם מכסה סגור על להבה בינונית עוד כ- 15 דקות עד שהפסטה מבושלת לגמרי. אם חסרים מים מוסיפים מעט.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם פרוסות לחם בתוך הלחם.

הדרך הטובה ביותר לקלף עגבניות היא לסמן בעזרת סכין צורת "x" בשני צידיה (העליון והתחתון) ולהכניסה למים רותחים למשך דקה-שתיים. כשמוציאים את העגבניה מהמים - הקליפה מתקלפת בקלות. משקל הפסטה לפני בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל שמיר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12031
חלבונים (גרם)5.44 1.41
פחמימות (גרם)236
מתוכן סוכרים (גרם)3.42 0.88
שומנים (גרם)1.51 0.39
מתוכם שומן רווי (גרם)0.13 0.03
נתרן (מ"ג)968.99250.95
סיבים תזונתיים (גרם)2.71 0.7
מים (גרם)316.481.94
ליקופן (מ"ג)1.310.34
ויטמין A (מק"ג)218.1856.51
ויטמין B (מ"ג)1.740.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.980.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.046.48
ויטמין C (מ"ג)29.547.65
ויטמין E (מ"ג)0.620.16
ויטמין K (מק"ג)62.4716.18
סידן (מ"ג)37.929.82
ברזל (מ"ג)1.080.28
מגנזיום (מ"ג)26.676.91
זרחן (מ"ג)6817.61
אבץ (מ"ג)0.540.14
אשלגן (מ"ג)433.33112.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 4.7% 16.9% 70%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה