דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קנאפה בשר וחצילים
קנאפה בשר וחצילים
קנאפה בשר וחצילים
קנאפה מושלם ליום האהבה

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד לשקיפות. להוסיף את השום ואת הבשר הטחון, להמשיך לטגן ולערבב היטב. להוסיף את כל התבלינים ולערבב עד שהבשר משנה את צבעו. להסיר מהאש, לצנן מעט ולהוסיף את הטחינה.
  • 3 לקלות את החציל על אש גלויה, להוציא את תוכן החציל, להוסיף לתערובת הבשר ולערבב.
  • 4 להפריד את אטריות הקדאיף היטב, להוסיף את השמן ולערבב בידיים.
  • 5 בתבנית אפייה להניח מחצית מכמות הקדאיף, לפזר את השקדים קלויים ומעליהם להוסיף את תערובת הבשר. לכסות במחצית השנייה של הקדאיף ועם ידיים משומנות להדק מעט.
  • 6 לפזר את השקדים המולבנים מעל השכבה השנייה של הקדאיף ולאפות בתנור כ- 20 דקות או עד להשחמת הקנאפה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)287181
חלבונים (גרם)16.95 10.7
פחמימות (גרם)2818
מתוכן סוכרים (גרם)1.95 1.23
שומנים (גרם)11.8 7.45
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 1.21
כולסטרול (מ"ג)33.78 21.32
נתרן (מ"ג)561.96354.67
סיבים תזונתיים (גרם)2.18 1.38
מים (גרם)76.2148.1
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.536.02
ויטמין B (מ"ג)3.882.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.11.96
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.766.79
ויטמין B12 (מק"ג)1.380.87
ויטמין C (מ"ג)2.181.37
ויטמין E (מ"ג)0.410.26
ויטמין K (מק"ג)1.981.25
סידן (מ"ג)14.559.18
ברזל (מ"ג)1.530.97
מגנזיום (מ"ג)17.5511.07
זרחן (מ"ג)113.8471.85
אבץ (מ"ג)2.981.88
אשלגן (מ"ג)253.22159.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 19.9% 28.6% 47.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?