דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמין טבעוני מתובל ללא גלוטן
חמין טבעוני מתובל ללא גלוטן
חמין טבעוני מתובל ללא גלוטן
חמין טבעוני ליום שבת קריר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את השעועיות והחומוס בקערת מים ללילה. בבוקר שוטפים ומסננים.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן כ- 5 דקות עד להשחמה קלה, מוסיפים אליהם את שיני השום הקצוצות ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 את תפוחי האדמה חותכים לרבעים, את הבטטה לקוביות, את הגזר לחצאי עיגולים עבים, את העגבניה לקוביות ואת ענפי הסלרי לחתיכות גדולות.
  • 4 מניחים את כל המרכיבים בסיר (כולל האורז, הפטרוזיליה והתבלינים) עם מכסה המיועד לאפייה בתנור, ומכסים במים רותחים (המים צריכים לכסות את כל המרכיבים ולעבור אותם בכס"מ).
  • 5 מכסים את הסיר ושמים בתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.
  • 6 לאחר חצי שעה מנמיכים את המעלות ל- 120 ואופים כ- 6 שעות נוספות.
  • 7 אפשר להוציא את הסיר מדי פעם, לערבב בעדינות, לכסות ולהחזיר לתנור.
  • 8 אוכלים חם - טעים גם לילדים.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16786
חלבונים (גרם)4.89 2.52
פחמימות (גרם)3418
מתוכן סוכרים (גרם)5.06 2.61
שומנים (גרם)1.93 1
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.14
נתרן (מ"ג)450232.14
סיבים תזונתיים (גרם)4.49 2.32
מים (גרם)143.6374.09
ליקופן (מ"ג)0.350.18
ויטמין A (מק"ג)447.56230.88
ויטמין B (מ"ג)2.561.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.360.7
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.8710.77
ויטמין C (מ"ג)18.729.65
ויטמין E (מ"ג)0.630.33
ויטמין K (מק"ג)32.2916.66
סידן (מ"ג)37.3519.26
ברזל (מ"ג)0.910.47
מגנזיום (מ"ג)27.8614.37
זרחן (מ"ג)63.5932.8
אבץ (מ"ג)0.420.22
אשלגן (מ"ג)455.56235.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 4.3% 10.8% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.