דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמא בעג`ין טעים וביתי

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כדורי הבצק)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל המצרכים הבאים ביחד (מלבד המלח + את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך - לא בטוח שצריך את כל כמות המים הכתובה), לשים במשך כ- 5 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
  • 2 כשהבצק מוכן מניחים אותו עטוף בניילון נצמד לתפיחה של כשעה. לאחר התפיחה חובטים שוב בבצק להוצאת האוויר ומניחים לתפיחה סגור שוב למשך כחצי שעה נוספת.
  • 3 בינתיים מכינים את ציפוי הבשר: לשים ביד את כל המצרכים ומניחים בקערה.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים. כל כדור פותחים לצורת פיתה ומגביהים מעט את השוליים בעזרת הידיים.
  • 5 על כל פיתה מניחים 2 כפות גדושות מתערובת הבשר, משטחים בידיים ובשוליים מורחים מעט שמן זית (כף שמן זית תספיק למריחת השוליים של כל הפיתות).
  • 6 מחממים את התנור ל- 190 מעלות, מניחים את הלחמא בעג`ין לתפיחה בתבנית כ- 20 דקות ומכניסים לאפייה בתנור למשך כ- 20 דקות.
  • 7 מוציאים מהתנור ובתוספת סלט ירוק יש לכם אחלה ארוחה.
  • 8 הרי לכם לחמא בעג`ין ביתי מושלם!
  • 9 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רותם שמאע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)241187
חלבונים (גרם)13.36 10.35
פחמימות (גרם)2922
מתוכן סוכרים (גרם)1.17 0.9
שומנים (גרם)8.99 6.97
מתוכם שומן רווי (גרם)1.67 1.3
כולסטרול (מ"ג)19.47 15.08
נתרן (מ"ג)372.88288.9
סיבים תזונתיים (גרם)1.2 0.93
מים (גרם)73.2456.75
ליקופן (מ"ג)0.70.54
ויטמין A (מק"ג)37.5129.06
ויטמין B (מ"ג)2.171.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.71.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.7712.99
ויטמין B12 (מק"ג)0.670.52
ויטמין C (מ"ג)15.5712.06
ויטמין E (מ"ג)0.290.22
ויטמין K (מק"ג)125.6897.38
סידן (מ"ג)17.313.4
ברזל (מ"ג)1.471.14
מגנזיום (מ"ג)12.579.74
זרחן (מ"ג)65.4850.73
אבץ (מ"ג)1.951.51
אשלגן (מ"ג)183.99142.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 17.2% 25.5% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.