דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה עם ירקות
פוקצ`ה עם ירקות
פוקצ`ה טעימה שפותחת את התיאבון

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה (מנה שווה לפוקצ`ה אחת)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
    מלח דק
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
    פושרים - לפי הצורך
  • המילוי
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות טריות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל כתום - יחידה בינונית
    חתוך לרצועות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכל המצרכים של הבצק ללוש בצק באופן ידני במשך כ- 5 דקות (הבצק צריך להיות רך ודביק).
  • 2 לאחר הלישה לאחד את הבצק בידיים משומנות ולהתפיח כשעתיים או עד שיכפיל את נפחו.
  • 3 בינתיים לחמם את השמן במחבת ולטגן מעט את הבצל.
  • 4 להוסיף את הפלפלים והפטריות, ולהמשיך לטגן על להבה נמוכה כ- 10 דקות עד להתרככות.
  • 5 להוסיף את התבלינים, לערבב היטב שתי דקות נוספות ולקרר.
  • 6 על משטח מקומח לחלק את הבצק ל- 8 כדורים, לרדד כל כדור לעלה בגודל פיתה, על כל פיתה לפזר מתערובת הבצל, הפלפלים והפטריות, ולהתפיח כ- 15 דקות נוספות.
  • 7 לסדר את הפוקצ`ות על נייר אפייה בתוך תבנית, ולאפות בחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל הכתום.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)345159
חלבונים (גרם)8.03 3.7
פחמימות (גרם)5626
מתוכן סוכרים (גרם)4.8 2.21
שומנים (גרם)10.6 4.88
מתוכם שומן רווי (גרם)0.64 0.29
נתרן (מ"ג)1,045481.44
סיבים תזונתיים (גרם)1.48 0.68
מים (גרם)129.4459.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)40.318.56
ויטמין B (מ"ג)2.531.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.540.71
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.068.32
ויטמין C (מ"ג)84.8439.07
ויטמין D (מק"ג)0.140.06
ויטמין E (מ"ג)0.490.23
ויטמין K (מק"ג)3.391.56
סידן (מ"ג)12.75.85
ברזל (מ"ג)0.790.37
מגנזיום (מ"ג)11.615.35
זרחן (מ"ג)39.9718.41
אבץ (מ"ג)0.350.16
אשלגן (מ"ג)225.59103.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 14% 10.6% 73.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.