דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה אורז בריאה וטעימה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות)

  • אטריות אורז חום מלא - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (227 גרם)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים - קצוצים
  • סלרי - כרפס - 2 חופנים - סה"כ (14 גרם)
    עלי סלרי מ- 2 ענפים - קצוצים
  • שמיר - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (6 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים - קצוצים
  • תימין - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
    עלים מ- 3 ענפים - קצוצים
  • מלח גס - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עלי זעתר - מ- 3 ענפים
    קצוצים
  • צ`ילי יבש טחון - 1/4 כפית
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים בסיר את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים כמעט לחלוטין (משאירים מעט מים).
  • 2 מוסיפים לסיר עם הפסטה את כל המרכיבים, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ לכ- 10 דקות לספיגת טעמים.
  • 3 טועמים, מתקנים תיבול ומגישים חם!
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר והצ`ילי היבש הטחון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)357362
חלבונים (גרם)5.67 5.74
פחמימות (גרם)5960
מתוכן סוכרים (גרם)0.15 0.16
שומנים (גרם)11.25 11.4
מתוכם שומן רווי (גרם)1.79 1.82
נתרן (מ"ג)235.83239.01
סיבים תזונתיים (גרם)3.02 3.06
מים (גרם)10.9311.08
ויטמין A (מק"ג)31.5732
ויטמין B (מ"ג)0.210.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.9312.09
ויטמין C (מ"ג)9.79.83
ויטמין E (מ"ג)0.050.05
ויטמין K (מק"ג)83.7684.9
סידן (מ"ג)15.7215.93
ברזל (מ"ג)0.580.59
מגנזיום (מ"ג)5.235.3
זרחן (מ"ג)6.096.18
אבץ (מ"ג)0.090.09
אשלגן (מ"ג)275.95279.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 14.3% 7.2% 74.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.