דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרובית מטוגנת בפירורי לחם
כרובית מטוגנת בפירורי לחם
כרובית בציפוי פירורי לחם

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 373 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחלק את הכרובית הגדולה לפרחים יפים כולל הגבעולים (להסיר ולזרוק את העלים הירוקים).
  • 2 לחלוט את פרחי הכרובית במים רותחים עם כף מלח למשך כ- 10 דקות (שהכרובית לא תתבשל יתר על המידה! חשוב שתהיה במידה הנכונה - לא רכה ולא קשה מדי).
  • 3 לחמם במחבת או בסיר עמוק את השמן לטיגון.
  • 4 להכין 2 קערות עמוקות. באחת לערבב את הביצים עם המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק העוף, ולערבב היטב. בקערה השנייה לשים את פירורי הלחם (עם הפנקו והשומשום לבחירתכם).
  • 5 לטבול כל פרח כרובית קודם בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, לטגן בשמן עמוק מכל הצדדים עד להשחמה ולהעביר לנייר סופג.
  • 6 להגיש את הכרובית המטוגנת בפירורי לחם עם פלחי לימון ויש אפשרות גם להגיש עם רוטב צ`ילי חריף או מתוק.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)462124
חלבונים (גרם)14.15 3.79
פחמימות (גרם)5014
מתוכן סוכרים (גרם)5.75 1.54
שומנים (גרם)24.13 6.47
מתוכם שומן רווי (גרם)2.23 0.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)84.32 22.62
נתרן (מ"ג)1,940520.33
סיבים תזונתיים (גרם)6.57 1.76
מים (גרם)270.5672.57
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)39.0210.46
ויטמין B (מ"ג)3.881.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.140.3
ויטמין B5 (מ"ג)1.730.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.510.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)130.535
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.05
ויטמין C (מ"ג)120.6832.37
ויטמין D (מק"ג)0.460.12
ויטמין E (מ"ג)0.430.12
ויטמין K (מק"ג)37.9210.17
סידן (מ"ג)96.6525.92
ברזל (מ"ג)1.330.36
מגנזיום (מ"ג)27.67.4
זרחן (מ"ג)132.3235.49
אבץ (מ"ג)0.760.2
אשלגן (מ"ג)439.11117.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.030.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.470.12
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.490.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.920.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.860.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 25.4% 14.9% 52.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.