דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוזים ושוקולד
עוגת תפוזים ושוקולד
עוגת תפוזים גבוהה מושלמת לילדים עם שוקולד

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מקציפים את הביצים השלמות למשך כ- 2 דקות, מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח.
  • 3 מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז והשמן, ומערבבים ממש מעט.
  • 4 מערבבים את הקמח התופח עם השוקולד השבור לקוביות, מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5 מעבירים את תערובת העוגה אל תבנית קוגלהוף משומנת, ואופים בתנור למשך כ- 50 דקות.
  • 6 ציפוי השוקולד (לא חובה): ממיסים את השוקולד עם החלב במיקרוגל, מוסיפים את החמאה ותמצית הוניל, ומצפים את העוגה. מתקבלת עוגת תפוזים ושוקולד גבוהה ומרשימה!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר (לא חובה).

ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף לאפייה.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)203351
חלבונים (גרם)3.97 6.86
פחמימות (גרם)2238
מתוכן סוכרים (גרם)9.32 16.11
שומנים (גרם)10.85 18.75
מתוכם שומן רווי (גרם)2.97 5.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)67.28 116.29
נתרן (מ"ג)98.71170.63
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.04
מים (גרם)15.7727.27
ויטמין A (מק"ג)27.2947.18
ויטמין B (מ"ג)0.591.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.1614.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.26
ויטמין C (מ"ג)0.651.13
ויטמין D (מק"ג)0.350.6
ויטמין E (מ"ג)0.180.31
ויטמין K (מק"ג)0.050.09
סידן (מ"ג)11.4419.77
ברזל (מ"ג)0.30.52
מגנזיום (מ"ג)2.193.79
זרחן (מ"ג)33.8358.47
אבץ (מ"ג)0.220.38
אשלגן (מ"ג)25.5944.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.56
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.621.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.581

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 29.5% 10.8% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.