דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי מיוחד וטעים ביותר

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מכינים את הפרי: לקערה קטנה עמידה לתנור או סיר קטן ועמיד לתנור מכניסים את הפטל, הסוכר החום ומיץ וגרידה מחצי ליים. מכניסים לתנור לריכוך.
  • 2 מכינים את התחתית: במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים, מוסיפים את החמאה והדבש וטוחנים בפולסים קצרים עד להיטמעות החמאה. משטחים על תבנית ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות. מרפדים את תבנית התנור בנייר כסף ומכניסים לאפייה קצרה של 15 דקות. הריפוד בנייר הכסף נועד כדי לא ללכלך את התנור היות והבסיס יכול לטפטף מעט בגלל הדבש והחמאה. ועוד משהו - התחתית תיראה לכם רכה ורטובה מדי וזה בסדר, היא תתייצב בהמשך (ניתן גם לבצע שלב זה ללא מיקסר ופשוט לפורר את העוגיות בעזרת מערוך או תחתית של כוס ואז לערבב ידנית הכל). בשלב זה גם הפרי וגם התחתית בתנור.
  • 3 בינתיים כשהתחתית נאפית מכינים את המלית: בקערה מערבבים היטב (עדיף עם מטרפה) את הגבינה, היוגורט והסוכר. מוסיפים אליהן את הביצים ומערבבים אותן גם כן. מוסיפים את הקורנפלור, מיץ וקליפה מחצי ליים ומערבבים עד להיטמעות.
  • 4 מוציאים את הפטל והתחתית ומניחים על משטח העבודה. מניחים מסננת קטנה מעל קערה ומסננים את הנוזלים מהפטל. שומרים את הנוזלים לקישוט. ממלאים את התחתית החצי אפויה בחצי מהכמות של מלית הגבינה. מפזרים את הפטל על המלית ושופכים מעליו את חצי הכמות שנותרה כדי לכסות אותו. תשמרו כמה יחידות פטל לקישוט העוגה בסוף (משהו כמו 6).
  • 5 מכניסים שוב לתנור לאפייה נוספת של 20 דקות או עד שהעוגה כמעט מתייצבת לחלוטין, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
  • 6 מוציאים את העוגה ובעזרת כף או כל כלי מריחה שנוח לכם מורחים את השמנת החמוצה על פני כל שטח העוגה. מכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
  • 7 מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין. מקשטים בפטל ששמרנו ומזלפים מעל את מיץ הפטל ששמרנו גם כן.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי- ניתן להשתמש בתבנית קפיצים 24.

הערך התזונתי לא כולל את גרידת הליים. שעה עבודה גג ויש לכם פאי מפנק מגרה ובעיקר מהמם. והכי חשוב ניתן להכין אותה ללא צורך בכלים מתוחכמים. מדובר בעוגה עדינה עדינה אך מלאה בטעמי קיץ נפלאים. הדבש שבבסיס משתלב נהדר עם היוגורט וגבינת השמנת שנותנים ניגוד מעניין לחמיצות הליים והפטל. קבלו מתכון לפאי נהדר שמכינים במהירות ובקלילות. בלי מיקסר ובלי עניינים ועם רכיבים שבטוח יש לכל אחד בבית. וגם סודות ותחליפים שיעשו לכם את החיים עוד יותר פשוטים. במקום הליים ניתן גם להשתמש בלימון קטן, אך זה פחות מומלץ. ניתן להחליף את הפטל באוכמניות או בקוביות תאנים קטנות.

- פרסומת -

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)324259
חלבונים (גרם)5.89 4.7
פחמימות (גרם)2822
מתוכן סוכרים (גרם)7.67 6.12
שומנים (גרם)21.39 17.06
מתוכם שומן רווי (גרם)11.93 9.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)103.78 82.78
נתרן (מ"ג)186.81149.01
סיבים תזונתיים (גרם)1.55 1.24
מים (גרם)21.7717.37
ויטמין A (מק"ג)22.7118.11
ויטמין B (מ"ג)0.450.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.968.75
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.09
ויטמין C (מ"ג)4.673.73
ויטמין D (מק"ג)0.310.24
ויטמין E (מ"ג)0.280.22
ויטמין K (מק"ג)1.130.9
סידן (מ"ג)75.6460.33
ברזל (מ"ג)0.310.25
מגנזיום (מ"ג)4.353.47
זרחן (מ"ג)29.623.61
אבץ (מ"ג)0.220.18
אשלגן (מ"ג)39.7631.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.570.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 37.9% 10.4% 49%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.