דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הכי עסיסיות שיותר

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב את כל מצרכי הקציצות בקערה גדולה.
  • 2 לשמן או להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתערובת קציצות בגודל הרצוי.
  • 3 לשים נייר אפייה על תבנית התנור ולרסס בספריי שמן (זו אפשרות יותר בריאה מהמטוגנת וגם טעימה מאוד). לסדר את הקציצות על נייר האפייה ולרסס מעל שוב מעט ספריי שמן.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד להשחמה.
  • 5 להגיש קציצות בקר עסיסיות מאוד עם סלט טרי וטחינה עסיסית.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשרות הכנה נוספת: לטגן את הקציצות במחבת שחומם מראש עם שחומם מראש עם 2 כוסות שמן (לא כל כמות השמן נספגת, פשוט עדיף יותר שמן כדי שהקציצות לא תישרפנה). לטגן מכל צד עד להשחמה (כ- 4-5 דקות מכל צד). הקציצות טעימות גם אפויות וגם מטוגנות. ניתן להגיש אותן גם קרות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)66121
חלבונים (גרם)7.93 14.49
פחמימות (גרם)36
מתוכן סוכרים (גרם)0.75 1.37
שומנים (גרם)2.38 4.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.88 1.61
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)30.9 56.46
נתרן (מ"ג)111.39203.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.72 1.32
מים (גרם)40.3473.72
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)55.15100.78
ויטמין B (מ"ג)2.123.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.14
ויטמין B3 (מ"ג)1.562.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.0423.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.661.2
ויטמין C (מ"ג)5.6310.28
ויטמין D (מק"ג)0.070.13
ויטמין E (מ"ג)0.30.55
ויטמין K (מק"ג)55.05100.59
סידן (מ"ג)16.3929.95
ברזל (מ"ג)1.242.26
מגנזיום (מ"ג)14.3126.15
זרחן (מ"ג)75.86138.61
אבץ (מ"ג)1.933.52
אשלגן (מ"ג)159.1290.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 16.9% 56.3% 21.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.