דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר והודו לימוניות עם קישואים ושמיר
קציצות בקר והודו לימוניות עם קישואים ושמיר
קציצות בקר והודו לימוניות עם קישואים ושמיר
קציצות בטעם מיוחד לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 275 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הקציצות
  • בשר בקר טחון - 250 גרם
  • בשר הודו טחון - 250 גרם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצלים והשום
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שום - 2 שיניים
    טריות וכתושות
  • ביצה - יחידהL
  • פירורי לחם - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/8 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוץ דק
  • סולת חיטה - 2 כפות שטוחות - סה"כ (20 גרם)
    לציפוי הקציצות לפני הטיגון
  • שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון הקציצות
  • הרוטב
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שום - 2 שיניים
    טריות וכתושות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • קישואים - 3 יחידות קטנות - סה"כ (324 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ דק
  • ציר עוף - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    או ציר ירקות/מים
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    מיץ משני לימונים קטנים
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המלית:
  • 1 מאדים בשמן הזית את הבצל והשום עד להזהבה ומצננים.
  • 2 מאחדים את כל מצרכי המלית (חוץ מהסולת והשמן לטיגון הקציצות), מוסיפים את הבצל והשום, ולשים לעיסה אחידה.
  • 3 יוצרים כדורים ומניחים בצד.
  • 4 מגלגלים את הקציצות בסולת ומטגנים בסיר עד להשחמה.
  • 5 מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים על מגש.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 מחממים סיר רחב, מוסיפים את שמן הזית ומזהיבים את הבצל והשום.
  • 2 מוסיפים את הקישואים, השמיר, ציר העוף, מיץ הלימון והתבלינים.
  • 3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות.
  • 4 מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור כחצי שעה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)320117
חלבונים (גרם)24.17 8.79
פחמימות (גרם)197
מתוכן סוכרים (גרם)5.28 1.92
שומנים (גרם)16.96 6.17
מתוכם שומן רווי (גרם)3.83 1.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.02
כולסטרול (מ"ג)97.01 35.28
נתרן (מ"ג)516.8187.93
סיבים תזונתיים (גרם)2.92 1.06
מים (גרם)209.7576.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)142.0651.66
ויטמין B (מ"ג)8.613.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.11
ויטמין B3 (מ"ג)6.422.33
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.60.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)74.1426.96
ויטמין B12 (מק"ג)1.670.61
ויטמין C (מ"ג)42.2615.37
ויטמין D (מק"ג)0.270.1
ויטמין E (מ"ג)0.490.18
ויטמין K (מק"ג)269.6198.04
סידן (מ"ג)102.0537.11
ברזל (מ"ג)3.971.44
מגנזיום (מ"ג)56.2220.44
זרחן (מ"ג)260.9694.89
אבץ (מ"ג)4.221.54
אשלגן (מ"ג)678.17246.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.420.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.210.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.860.68
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.680.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 26.8% 38.1% 30.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?