דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרשקי בנוסח רוסי
פרשקי בנוסח רוסי
פרשקי בנוסח רוסי
פרשקי מטוגנים וטעימים

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (מס` יחידות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה לשים את הקמח והמים, להוסיף את המלח והשמן וללוש לבצק דביק. לאחר מכן, על משטח עבודה לפזר קמח, להניח את הבצק וללוש עד שנעשה נעים ולא דביק.
  • 2 לחתוך את העגבניות לעיגולים ולקצוץ את השמיר. לערבב בקערה את העגבניות, השמיר, המלח והפלפל השחור.
  • 3 לחלק את הבצק לשני כדורים שווים, לפזר שוב קמח על משטח העבודה ולרדד כל כדור לעלה דק.
  • 4 להניח על עלה בצק אחד עגבניות בתפזורת ומעל לשים את הגבינה הצהובה המגורדת והשמיר. מי שאוהב ניתן להוסיף גם תרד וחציל.
  • 5 לכסות עם עלה הבצק השני (לשים לב שהשוליים דבוקים) ובעזרת רינג לחרוץ את הפרשקי (כמו בתמונות).
  • 6 לטגן בשמן עמוק את הפרשקי כ- 2 דקות מכל צד ולהניח על נייר סופג.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: ניתן למלא גם בחציל מטוגן ובתרד מבושל.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפרשקי לאחר הטיגון. יש לטגן בכ- 3 כוסות שמן לטיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)403268
חלבונים (גרם)11.36 7.55
פחמימות (גרם)3624
מתוכן סוכרים (גרם)0.78 0.52
שומנים (גרם)23.97 15.92
מתוכם שומן רווי (גרם)2.64 1.76
כולסטרול (מ"ג)4.91 3.26
נתרן (מ"ג)580.05385.3
סיבים תזונתיים (גרם)0.35 0.23
מים (גרם)55.6136.94
ליקופן (מ"ג)0.950.63
ויטמין A (מק"ג)26.8217.81
ויטמין B (מ"ג)0.390.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.250.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.577.69
ויטמין C (מ"ג)11.47.57
ויטמין E (מ"ג)0.180.12
ויטמין K (מק"ג)1.020.68
סידן (מ"ג)160.64106.71
ברזל (מ"ג)0.570.38
מגנזיום (מ"ג)12.78.44
זרחן (מ"ג)12.218.11
אבץ (מ"ג)0.090.06
אשלגן (מ"ג)106.3270.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 33.3% 15.8% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.