דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 236 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכינים מרק כלשהוא. אני הכנתי מרק עגבניות.
  • 2 מערבבים היטב שלא ישארו גושי רסק.
  • 3 מרתיחים ובינתיים מכינים את העיסה לכדורי מרק.
  • 4 את פתיתי הסויה משרים במים חמים עד שהם מתרככים.
  • 5 מסננים היטב את המים ושופכים את הפתיתים לקערה.
  • 6 מוסיפים בקערה את הביצים, הקמח והתבלינים.
  • 7 מערבבים ולשים עד שהעיסה הופכת סמיכה ויציבה. אם העיסה עדיין לא מספיק דביקה יש להוסיף קמח לפי הצורך.
  • 8 כשהמרק רותח מנמיכים את האש כדי שלא יבעבע בסיר, הביעבוע הורס את הכדורים.
  • 9 יוצרים כדורים חזקים (הסויה נוטה להיפרד אם אין מספיק ביצה וקמח) וטובלים בעדינות במרק. מחכים עד שהכדורים צפים וזה סימן שהם מוכנים.
  • 10 בתיאבון.

מאוד טעים: נראה דומה לקניידלך, ובשונה ממנו יש פה חלבון מעולה ממקור צמחי - סויה, וחי - ביצה. יש תבלינים וקמח בריא. שימו לב - לא צריך להוסיף שמן! המתכון כשר לפסח אם משתמשים בקמח אורז. בנוסף, זהו פתרון נהדר לצמחוניים.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)320135
חלבונים (גרם)22.29 9.44
פחמימות (גרם)3113
מתוכן סוכרים (גרם)5.65 2.39
שומנים (גרם)12.13 5.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.98 0.84
כולסטרול (מ"ג)71.91 30.45
נתרן (מ"ג)236.33100.09
סיבים תזונתיים (גרם)6.74 2.86
מים (גרם)142.1160.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.214.48
ויטמין B (מ"ג)2.931.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.450.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.520.22
ויטמין B3 (מ"ג)0.880.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)195.9182.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.220.09
ויטמין C (מ"ג)9.534.04
ויטמין D (מק"ג)0.150.06
ויטמין E (מ"ג)0.70.3
ויטמין K (מק"ג)23.9510.14
סידן (מ"ג)153.8765.17
ברזל (מ"ג)8.293.51
מגנזיום (מ"ג)144.2861.1
זרחן (מ"ג)385.95163.45
אבץ (מ"ג)2.661.13
אשלגן (מ"ג)933.39395.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.892.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.670.29
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)5.192.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.851.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.771.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 16.8% 31% 42.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה

מה דעתך?