דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 444 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    ראש כרובית נקייה
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • ביצים - 4 יחידותL
  • שום - 2 שיניים
    כתוש/קצוץ
  • קמח מצות - 1/4 כוס - סה"כ (31 גרם)
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    צרור עלי ם טריים קצוצים
  • בצל ירוק - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
    צרור גבעולים קצוצים
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפרק את ראש הכרובית לפרחים בודדים. להרתיח מספר דקות בסיר עם מים עד לריכוך ולאחר מכן למעוך את הכרובית הרכה בעזרת מזלג.
  • 2 לחמם במחבת את השמן ולטגן את הבצל עד להשחמה.
  • 3 לערבב בקערה את הכרובית, הביצים, השום, קמח המצה, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, המלח, הפלפל והכמון. לבחוש היטב, להוסיף למחבת ולטגן כ- 10 דקות על צד אחד.
  • 4 בעזרת מרית שטוחה להפוך לצד שני ולטגן עוד מספר דקות עד להשחמה.
  • 5 להעביר אל צלחת הגשה ולקשט בעלי פטרוזיליה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)27161
חלבונים (גרם)16.53 3.72
פחמימות (גרם)266
מתוכן סוכרים (גרם)8.56 1.93
שומנים (גרם)13.56 3.05
מתוכם שומן רווי (גרם)2.73 0.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020
כולסטרול (מ"ג)287.64 64.78
נתרן (מ"ג)352.6379.42
סיבים תזונתיים (גרם)8.75 1.97
מים (גרם)383.8286.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)227.551.24
ויטמין B (מ"ג)6.011.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.12
ויטמין B3 (מ"ג)1.760.4
ויטמין B5 (מ"ג)2.590.58
ויטמין B6 (מ"ג)0.70.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)215.5248.54
ויטמין B12 (מק"ג)0.880.2
ויטמין C (מ"ג)168.4537.94
ויטמין D (מק"ג)0.60.13
ויטמין E (מ"ג)2.060.46
ויטמין K (מק"ג)549.12123.68
סידן (מ"ג)149.3733.64
ברזל (מ"ג)4.51.01
מגנזיום (מ"ג)56.6512.76
זרחן (מ"ג)260.5558.68
אבץ (מ"ג)1.720.39
אשלגן (מ"ג)769.95173.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.030.68
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.950.21
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.950.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.971.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.661.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 21% 25.6% 39.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.