דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חיתוכיות שוקולד וגבינה עם פירורים
חיתוכיות שוקולד וגבינה עם פירורים
מעין בראוניז עם שכבות שוקולד וגבינה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת שכבת השוקולד:
  • 1 ממיסים בקערה המתאימה למיקרוגל את החמאה והשוקולד. ממיסים בפולסים וכל פעם מערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד.
  • 2 מערבבים בקערה אחרת את הסוכר, הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח לפיזור אחיד של המצרכים.
  • 3 מקשקשים קלות את הביצים ומוסיפים אותן אל תערובת השוקולד, ובעזרת מטרף ידני מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית קטיפתית.
  • 4 מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מדי).
  • 5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים את תערובת השוקולד. מיישרים ומעבירים למקפיא עד שתערובת הגבינה תהיה מוכנה.
  • הכנת שכבת הגבינה:
  • 1 בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן והחלב בפולסים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד.
  • 2 בקערה בינונית מערבבים את שאר המצרכים לתערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לאחידות.
  • הכנת שכבת הפירורים + הרכבת המנה:
  • 1 מוציאים את התבנית מהמקפיא ובעדינות שופכים את תערובת הגבינה על תערובת השוקולד (אני נעזרתי בכף מרק).
  • 2 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 15 דקות ומוציאים את העוגה (בזמן הזה נכין את הפירורים ואז העוגה חוזרת לתנור).
  • 3 בקערה (אחת שכבר השתמשתן בהן לצורך העוגה) שמים את מצרכי הפירורים ומוללים הכל בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 4 לאחר 15 דקות האפייה הראשונית, מוציאים את העוגה מהתנור, מפזרים את הפירורים על פני שכבת הגבינה ומחזירים לתנור לעוד כ- 30 דקות.
  • 5 מוציאים את העוגה ונותנים לה להצטנן לטמפרטורת החדר, ואז שולחים למנוחה של 4 שעות במקרר (שם גם היא נשמרת).
  • 6 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 במקום גבינת שמנת 16% שומן אפשר גבינת שמנת 5% שומן. במקרה כזה הייתי מוסיפה עוד כף שטוחה של אינסטנט פודינג וניל.
  • 2 אני הוספתי לשכבת הפירורים בכפית ג`ינג`ר טחון. אפשר להוסיף קינמון למי שאוהב או ללא תיבלון בכלל. ככה או ככה יוצא מעולה.
  • 3 היות ולא מדובר פה בעוגת גבינה שתופחת וצונחת - אין פה הפרדת ביצים ולכן אין שום בעיה לפתוח את התנור לאחר רבע השעה ואז להחזיר את העוגה להמשך האפייה.
  • 4 אני השתמשתי בתבנית ריבועית אבל אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, ואז תצא לכם עוגה חגיגית ביותר.

ציוד נדרש: תבנית ריבועית בקוטר 23 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה וחימום במיקרוגל.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)407334
חלבונים (גרם)8.5 6.97
פחמימות (גרם)4234
מתוכן סוכרים (גרם)23.39 19.19
שומנים (גרם)23.18 19.02
מתוכם שומן רווי (גרם)13.12 10.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.07
כולסטרול (מ"ג)138.57 113.7
נתרן (מ"ג)236.96194.43
סיבים תזונתיים (גרם)0.62 0.51
מים (גרם)19.4815.98
ויטמין A (מק"ג)40.833.48
ויטמין B (מ"ג)0.650.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.5910.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.19
ויטמין D (מק"ג)0.520.43
ויטמין E (מ"ג)0.270.22
ויטמין K (מק"ג)0.120.1
סידן (מ"ג)47.4538.94
ברזל (מ"ג)0.710.58
מגנזיום (מ"ג)12.4210.19
זרחן (מ"ג)64.2552.72
אבץ (מ"ג)0.460.37
אשלגן (מ"ג)64.1452.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.020.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.960.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 31.3% 11.5% 56.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.