דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות קינואה אדומה צמחוניות
לביבות קינואה אדומה צמחוניות
לביבות קינואה אדומה צמחוניות
לביבות קינואה קלות וטעימות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הקינואה האדומה ביחד עם המים למשך כרבע שעה (הקינואה האדומה לוקחת קצת יותר זמן בישול מקינואה לבנה והיא גם קצת יותר כבדה). מכבים את הסיר ומשאירים את הסיר מכוסה למשך כ- 20 דקות. מוציאים את הקינואה ומעבירים למגש להתקרר.
  • 2 מעבירים את הקינואה לקערה יחד עם שאר מצרכי הלביבות, מערבבים, יוצרים עם הידיים קציצות ומניחים על נייר אפייה זו לצד זו. מזליפים מעל מעט שמן זית.
  • 3 אופים את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות. מתקבלות לביבות קינואה מושלמות.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)67109
חלבונים (גרם)2.81 4.56
פחמימות (גרם)813
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 1.45
שומנים (גרם)2.68 4.34
מתוכם שומן רווי (גרם)0.57 0.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)40.47 65.53
נתרן (מ"ג)174.62282.75
סיבים תזונתיים (גרם)1.17 1.9
מים (גרם)47.176.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)158.12256.02
ויטמין B (מ"ג)0.771.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.43
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.5234.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.16
ויטמין C (מ"ג)2.213.58
ויטמין D (מק"ג)0.220.36
ויטמין E (מ"ג)0.530.85
ויטמין K (מק"ג)13.2121.39
סידן (מ"ג)17.3328.06
ברזל (מ"ג)0.721.16
מגנזיום (מ"ג)18.2929.61
זרחן (מ"ג)62.08100.52
אבץ (מ"ג)0.420.68
אשלגן (מ"ג)120.91195.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.74
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.64
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.77

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 18.2% 19.1% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.