דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת דגים מרעננת ביותר

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 460 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להשרות את הצלפים כרבע שעה במים כדי לשחרר את המליחות.
  • 2 לפזר על נתחי הלברק (הזמנתי מ- sea2door) את המלח הגס, הפלפל השחור הגרוס ומיץ הלימון, ולהניח בצד לספיגת הטעמים.
  • 3 במחבת לחמם את שמן הזית עם החמאה, להוסיף את העגבניות המיובשות ועגבניות השרי, לערבב קלות, להוסיף את שאר מצרכי הרוטב, לנענע מדי פעם את המחבת מבלי לערבב ולהשאיר לבישול על להבה נמוכה למשך כ- 10 דקות.
  • 4 בינתיים לחמם במחבת אחרת את החמאה ושמן הזית (לטיגון הדגים), לחרוץ חתכים אלכסונים בשני הפילטים, להניח אותם ואת עלי הרוזמרין במחבת ולטגן במשך כ- 2 דקות מכל צד או עד להשחמה.
  • 5 למזוג את הרוטב על כלי הגשה, לסדר את פילה הדג מעל ובמידה ונשאר עוד מהרוטב למזוג מסביב ומעל. לקשט בעלי נענע ופרוסות לימון.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את העגבניות המיובשות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)485106
חלבונים (גרם)51.64 11.24
פחמימות (גרם)204
מתוכן סוכרים (גרם)2.25 0.49
שומנים (גרם)23.16 5.04
מתוכם שומן רווי (גרם)7.74 1.68
כולסטרול (מ"ג)130.6 28.42
נתרן (מ"ג)1,165253.58
סיבים תזונתיים (גרם)6.53 1.42
מים (גרם)320.1969.68
ליקופן (מ"ג)1.160.25
ויטמין A (מק"ג)181.9939.61
ויטמין B (מ"ג)8.821.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.370.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.40.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.61
ויטמין B5 (מ"ג)2.130.46
ויטמין B6 (מ"ג)1.270.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.9910.44
ויטמין C (מ"ג)84.4418.38
ויטמין E (מ"ג)0.410.09
ויטמין K (מק"ג)57.2412.46
סידן (מ"ג)153.6333.43
ברזל (מ"ג)3.590.78
מגנזיום (מ"ג)140.3830.55
זרחן (מ"ג)561.54122.21
אבץ (מ"ג)1.610.35
אשלגן (מ"ג)1,091237.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.130.46
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.140.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 22.9% 51% 19.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.