דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז בסמטי עם ירקות וצנוברים
אורז בסמטי עם ירקות וצנוברים
טעמים מיוחדים של ירקות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 251 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    מושרה, שטוף ומסונן
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה
  • מלח ים - 1/2 כפית שטוחה
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    חתוכות קטן
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • קישוא זוקיני - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • צנוברים - 2 כפות - סה"כ (28 גרם)
    טבעיים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האורז בקערה כשעה, שוטפים ומסננים.
  • 2 מחממים במחבת רחבה את שמן הזית, מוסיפים את הירקות השונים ומטגנים כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את האורז המסונן ואת מלח הים, מטגנים דקה נוספת ומכסים במים רותחים.
  • 4 מכסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות.
  • 5 מכבים את האש, מחכים כ- 5 דקות נוספות ומעבירים לצלחות הגשה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)267106
חלבונים (גרם)8.65 3.45
פחמימות (גרם)3113
מתוכן סוכרים (גרם)2.7 1.08
שומנים (גרם)14.47 5.77
מתוכם שומן רווי (גרם)1.96 0.78
נתרן (מ"ג)481.03191.9
סיבים תזונתיים (גרם)4.5 1.79
מים (גרם)166.0166.23
ויטמין A (מק"ג)347.61138.67
ויטמין B (מ"ג)6.372.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.881.55
ויטמין B5 (מ"ג)1.870.75
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.5512.98
ויטמין C (מ"ג)28.9711.56
ויטמין D (מק"ג)0.370.15
ויטמין E (מ"ג)0.410.16
ויטמין K (מק"ג)5.32.11
סידן (מ"ג)31.0612.39
ברזל (מ"ג)1.920.77
מגנזיום (מ"ג)36.2514.46
זרחן (מ"ג)140.0855.88
אבץ (מ"ג)1.290.51
אשלגן (מ"ג)673.61268.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 24.5% 14.7% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.