דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
המרק הכי טעים בחורף

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 320 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את כל הירקות ולחתוך לקוביות קטנות.
  • 2 לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הירקות החתוכים ולטגן כמה דקות.
  • 3 להוסיף את המים והתבלינים (במקום מלח וחוויאג` למרק ניתן להשתמש גם באבקת מרק עוף לפי הטעם, אך פחות מומלץ).
  • 4 לבשל במשך כ- 10 דקות, להוסיף את הפתיתים ולהמשיך לבשל עוד כ- 10 דקות על להבה נמוכה. מתקבל מרק ירקות קל וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20163
חלבונים (גרם)4.09 1.28
פחמימות (גרם)289
מתוכן סוכרים (גרם)4.92 1.54
שומנים (גרם)8.53 2.67
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.22
נתרן (מ"ג)533.05166.58
סיבים תזונתיים (גרם)3.59 1.12
מים (גרם)273.1385.35
ויטמין A (מק"ג)486.11151.91
ויטמין B (מ"ג)1.480.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.770.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.517.66
ויטמין C (מ"ג)11.583.62
ויטמין E (מ"ג)0.740.23
ויטמין K (מק"ג)30.829.63
סידן (מ"ג)49.9815.62
ברזל (מ"ג)0.750.23
מגנזיום (מ"ג)27.918.72
זרחן (מ"ג)56.517.66
אבץ (מ"ג)0.480.15
אשלגן (מ"ג)325.36101.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 19.3% 9.3% 63.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.