דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הסופגניות הכי טעימות שיש

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה לערבב היטב את הביצים עם הסוכר, סוכר הוניל והאשל.
  • 2 לנפות את הקמח ולהוסיף לקערה ביחד עם אבקת האפייה.
  • 3 לערבב עם מטרפה ידנית ולהניח בצד למשך כ- 20 דקות.
  • 4 לחמם שמן עמוק בסיר קטן, וכשהשמן חם להנמיך את עוצמת החום לנמוך - זה מאוד חשוב אחרת הסופגניות לא תהיינה מוכנות מבפנים. להפוך את הסופגניות ולטגן גם מהצד השני.
  • 5 להניח על נייר סופג ולגלגל בסוכר. מתקבלות סופגניות אשל מושלמות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף כפית תמצית וניל. אפשר כמובן גם למלא או לצפות בשוקולד.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. עם כף גלידה משומנת אני לוקחת מהעיסה כף גדושה ועם האצבע מחליקה לשמן, ממש מעגלת תוך כדי (את כף הגלידה לא משמנים רק בפעם הראשונה, למי שאין כף גלידה אפשר להשתמש עם כף רגילה). מהר מאוד הסופגניות מקבלות צבע. חשוב מאוד להוריד את הטמפרטורה של השמן לאחר שהתחמם לטמפרטורה נמוכה, לחכות עד שהחום יתייצב ואז להתחיל לטגן.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)225330
חלבונים (גרם)3.24 4.74
פחמימות (גרם)2536
מתוכן סוכרים (גרם)11.96 17.5
שומנים (גרם)12.77 18.68
מתוכם שומן רווי (גרם)1.61 2.35
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)28.08 41.08
נתרן (מ"ג)88.27129.15
מים (גרם)5.187.58
ויטמין A (מק"ג)10.8815.92
ויטמין B (מ"ג)0.160.23
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.24.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.09
ויטמין D (מק"ג)0.140.2
ויטמין E (מ"ג)0.070.1
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)26.5938.9
ברזל (מ"ג)0.120.18
מגנזיום (מ"ג)0.821.19
זרחן (מ"ג)13.4619.7
אבץ (מ"ג)0.090.13
אשלגן (מ"ג)9.6214.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 31.3% 7.9% 60.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.