דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חצילים שכל אחד אוהב

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 140 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החציל
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לפרוסות (לא עד הסוף)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות השמן שנספגת בטיגון
  • הטחינה
  • טחינה 100% שומשום - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מיץ לימון - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (13 גרם)
  • הקישוט
  • צנוברים - 1/4 כוס - סה"כ (33 גרם)
    קלויים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החציל לפרוסות אך לא עד הסוף, כך שתיווצר מניפה כמו בתמונה.
  • 2 לטגן בשמן עמוק במחבת שתכיל את גודל החציל. בזמן הטיגון להפריד מעט את הפרוסות כדי שהשמן יגיע לכל המקומות.
  • 3 להוציא את החציל מהשמן בעדינות ולהעביר אל נייר סופג לספיגת שמן מיותר.
  • 4 להעביר אל צלחת הגשה שמלאה בתחתית בטחינה מוכנה.
  • 5 לזלף טחינה גם מעל החציל לקישוט ומעל הטחינה לפזר צנוברים קלויים.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחציל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן חצי עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לקשט את צידי החציל עם קוביות מעגבניה אחת וגם עליהן לפזר מלח, פלפל שחור, שום למי שאוהב ומיץ לימון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ג`נדר אנעאם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)274196
חלבונים (גרם)5.17 3.7
פחמימות (גרם)97
מתוכן סוכרים (גרם)2.44 1.74
שומנים (גרם)24.64 17.62
מתוכם שומן רווי (גרם)2.7 1.93
נתרן (מ"ג)723.41517.46
סיבים תזונתיים (גרם)1.77 1.27
מים (גרם)96.4268.97
ויטמין A (מק"ג)11.858.47
ויטמין B (מ"ג)0.670.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.440.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.4411.04
ויטמין C (מ"ג)8.836.31
ויטמין E (מ"ג)0.310.22
ויטמין K (מק"ג)42.9130.7
סידן (מ"ג)27.2819.52
ברזל (מ"ג)0.340.24
מגנזיום (מ"ג)9.496.79
זרחן (מ"ג)12.318.81
אבץ (מ"ג)0.120.08
אשלגן (מ"ג)107.5376.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 60.6% 12.7% 22.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.73 (1.97 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.