דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים בסיר את קוביות הגזר, הבטטה והקישוא, מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כרבע שעה.
  • 2 מוסיפים את האפונה העדינה, את הפטרוזיליה והסלרי, מוסיפים עוד מים רותחים לכיסוי ומביאים שוב לרתיחה.
  • 3 מבשלים עוד כ- 5 דקות, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד דקותיים.
  • 4 מכבים את האש, משאירים כמה דקות בסיר המכוסה, מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים קלות בעזרת כף בעדינות. מגישים חם לקערות ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מתאים גם לטבעוניים ולצליאקים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17072
חלבונים (גרם)7.88 3.35
פחמימות (גרם)3013
מתוכן סוכרים (גרם)5.04 2.14
שומנים (גרם)2.5 1.06
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 0.14
נתרן (מ"ג)208.3488.58
סיבים תזונתיים (גרם)8.45 3.59
מים (גרם)95.3340.53
ויטמין A (מק"ג)709.75301.76
ויטמין B (מ"ג)1.450.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.680.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.467
ויטמין C (מ"ג)14.296.08
ויטמין E (מ"ג)0.940.4
ויטמין K (מק"ג)55.1423.44
סידן (מ"ג)36.6515.58
ברזל (מ"ג)1.040.44
מגנזיום (מ"ג)21.759.25
זרחן (מ"ג)39.4416.77
אבץ (מ"ג)0.310.13
אשלגן (מ"ג)273.11116.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.4% 5.1% 16.2% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.